Çelik ve öğretmenlerden Başöğretmen Anıtı'na çelenk

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberindeki heyet, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Başöğretmen Anıtı'na çelenk koydu.

Bakan Çelik başkanlığında 81 ilden gelen öğretmenler, bakanlık binası önündeki Başöğretmen Anıtı önünde toplandılar. Çelik ve beraberindekilerin anıta çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelik, daha sonra törene katılanların "Öğretmenler Günü'nü" kutladı.


Öğretmenler Anıtkabir'de

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal, bakanlık bürokratları ve 81 ilden gelen öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan geçerek tören alanına geldiler. Çelik'in, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Çelik, şunları yazdı:

''Büyük Önder Atatürk,

Kurduğun aziz Cumhuriyeti gençliğe, gençliği de öğretmenlere emanet ettin. Başöğretmen unvanını kabul etmenin üzerinden 77 yıl geçti. 27 yıldan beri öğretmenlerimiz 24 Kasım'ı Öğretmenler Günü olarak kutlamaktadır.

Senin reformcu ruhuna uygun olarak Türk Milli Eğitimi öğretmeni öğrencisiyle büyük bir değişim ve dönüşümü idrak etmektedir. Bize gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üstündeki hedefe emin adımlarla yürüyoruz. İlkelerin her zaman ilkelerimiz oldu, bundan sonra da olacaktır. Bugün 81 ilden tüm öğretmenlerimizin temsilcileri öğretmenlerle birlikte huzurunuzdayız. Sizin de öğretmenler gününüz kutlu olsun. En derin saygılarımla.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber