Sağık Bakanlığında 500 başasistana Doğu ve Güneydoğu yolu gözüktü

Haber Giriş : 05 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, eğitim hastanelerinde üçer yıldan üç dönem görev yapan baş asistanları, Atama Nakil Yönetmeliği kapsamına dahil etti. Yönetmeliğe göre büyükşehirlerdeki 500 başasistan Doğu ve Güneydoğu'ya gidecek

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı'nca toplam dokuz yıl çalışan baş asistanlara, çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yer alan D grubu illerde bir yıl çalışma zorunluluğu getirildi. Şartları taşıyan baş asistanlar, 8 Eylül 2004 tarihine kadar D grubu iller içinden tercih yapacak. Tercih yapmayanlar Sağlık Bakanlığı tarafından herhangi bir ile resen atanacak. İl Sağlık Müdürlüklerine bir yazı gönderen Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya, sürelerini tamamlayan baş asistanlar ile baş asistanlıktan ayrılmak isteyen uzman doktorların ilk dönem tayininde, Atama Nakil Yönetmeliği'ne göre atanacağını bildirdi.

Yerlikaya'nın hazırladığı talimatta, sürelerini tamamlayan baş asistanların belirlenen süreler içinde atama için müracaat edip tercihte bulunmadıkları takdirde bakanlıkça D hizmet grubu illere resen atanacakları hatırlatıldı. Baş asistanlar, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği illerden 5 tercihte bulunarak, 8 Eylül'e kadar başvuracak.

Başvuruda bulunmayan baş asistanlar D hizmet grubu illerden birine resen atanacak. D grubu illerde bir yıl çalışan baş asistanlar, daha sonra eğitim hastanelerindeki baş asistanlık görevlerine dönebilecek. Eski mevzuata göre eğitim hastanelerinde görev yapan klinik şefi, şef yardımcısı, asistanların yanında baş asistanlar da Atama Nakil Yönetmeliği'ne tabi değildi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber