Çatlak okulu kamufle edip bakana açtırdılar

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Ardahan'a geldi. Ardahan'da incelemelerini tamamlayan Çelik, daha sonra Rekabet Kurumu Fen Lisesi ile Ayşe Özyeğin Ortaöğretim Kız Öğrenci Pansiyonu'nun açılışını yaptı.

OTURULMAZ RAPORU VERİLMİŞTİ

Bakan Çelik'in kurdelesini keserek eğitime açtığı Fen Lisesi iki yıl boyunca oturulmaz raporu nedeniyle boş tutulmuştu. Valilik, bir süre önce harekete geçerek Rekaber Kurumu Fen Lisesi'ni hayırseverlerin katkısıyla onardığını belirterek Bakan Çelik'i açılışa çağırdı.

Milli Eğitim Bakanı'nın açtığı ve şu an eğitim ve öğretimin verildiği okulun 2. katının merdiven girişinde bulunan kolon ve duvarında meydana gelen çatlaklar, tamiratın yeterince yapılmadığını ortaya koydu.

Çatlaklar, Ardahan Valisi Murat Yıldırım'ın daveti üzerine açılışa gelen Bakan Çelik'in de gözünden kaçmadı. Gazetecilerin bakana ?Sayın bakanım bu okulda eğitim, öğretim verilmesi doğru mudur?? diye sorması üzerine Vali Yıldırım, ?Onardık, bu çatlama iki binanın birleşiminden dolayı yaşanmıştır? yanıtını verdi.

AFİŞLE KAMUFLAJ

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan daha sonra ?desteklendi? denilerek yeniden eğitim-öğretime sunulan binada oluşan çatlaklar, Öğretmenler Günü dolayısıyla bastırılan afişlerle kapatılmak istendi. Okulu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik geçtiğimiz hafta açmıştı.

Fakir YILMAZ / ARDAHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber