Başbakan, İstanbul Belediyesi'ndeki yüksek maaşların kısılması için talimat verdi

Haber Giriş : 09 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın talimatı üzerine önümüzdeki aydan itibaren bürokratların ücretlerinde 3'te 1 oranında kesintiye gidiliyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki bazı bürokratlar, başbakan, genelkurmay başkanı ve emrinde çalıştıkları belediye başkanlarından neredeyse iki kat fazla maaş alıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde çalışan üst düzey yöneticilerin aldığı yüksek maaşlara el koydu.
Erdoğan'ın talimatı üzerine önümüzdeki aydan itibaren bürokratların ücretlerinde 3'te 1 oranında kesintiye gidiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki bazı bürokratlar, başbakan, genelkurmay başkanı ve emrinde çalıştıkları belediye başkanlarından neredeyse iki kat fazla maaş alıyor. Şirketlerin yönetim kurulu başkanları ile üyelerinin aylık ücretleri 3-12 milyar lira arasında değişiyor. Örneğin İGDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren, İDO Başkanı İdris Güllüce ile İSBAK Başkanı Ömer Türk'e ayda 12 milyar lira ödeniyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Dursun Ali Çodur'a ise sadece İSTAÇ Yönetim Kurulu üyeliği için 6 milyar lira aylık tahsis edilmiş.

Buna karşılık Başbakan Erdoğan 6 milyar 237 milyon, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök 5 milyar 9 milyon, bakan ve milletvekilleri de yaklaşık 6 milyar lira ücretle çalışıyor. Başkan Kadir Topbaş ayda 6 milyar 724 milyon lira alırken, başbakanlık müsteşarının maaşı ise 4 milyar lira civarında.

Rakamların kamuoyuna yansımasının ardından Kadir Topbaş, durumu incelemeye aldığını açıkladı. Ancak maaşların düşürülmesi düşüncesine ?performanslarını etkiler? endişesiyle sıcak bakmadı. ?Eğer maaşlar fazla düşürülürse bürokratlardan istediğimiz verimi alamayız. Onların da kendilerine göre harcamaları var.? açıklamasını yapan Topbaş, Erdoğan'ın devreye girmesiyle fikrini değiştirdi. Edinilen bilgiye göre bürokratların maaşlarını aşırı yüksek bulan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Topbaş'ı aradı ve 3'te 1 oranında kesintiye gidilmesi talimatını verdi. Kadir Topbaş, bu uyarının ardından maaşlarda yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre bürokratların ücretlerinde, önümüzdeki aydan itibaren üçte bir oranında kesintiye gidilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber