Hükümet ile memur zamlar için masada

Haber Giriş : 13 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur konfederasyonları 15 Eylül'de yapılacak toplu görüşmelerde hükümete karşı ortak hareket etmek için biraraya geliyor.

Hükümet ile memur konfederasyonları 15 Eylül'de memur maaşlarına yapılacak zamlar için masaya oturuyor. Toplu görüşmelere bu yıl ilk kez üç memur konfederasyonu katılıyor. Önceki yıllarda toplu görüşme masasında Kamu-Sen ile KESK bulunurken, bu yıl Diyanet iş kolunda yetki alan Memur-Sen de görüşmelerde yeralacak.

Memur konfederasyonları, memurların toplu görüşme masasından karlı kalkmaları için işbirliğine gidiyor. Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Başkanı Sami Evren ve Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu yarın Ankara'da Mülkiyeliler Birliğinde biraraya geliyor. Konfederasyon başkanlarının yapacakları toplantıda, ortak bir talep metni hazırlaması bekleniyor. En düşük memur maaşı olan 481 milyon 400 bin lirayı beklentilerinin çok altında gören Kamu-Sen, en düşük memur maaşının 810 milyon lira olmasını istiyor. Bu koşulda kesinlikle taviz verilmeyeceğini belirten Kamu-Sen yöneticileri, bunun red edilmesi durumunda masayı terk edeceklerini belirtiyor.

Memur-Sen yüzde 17 zam isteyecek

İlk defa bu yıl toplu görüşme masasına oturan Memur-Sen'in talebi yüzde 17 oranında zam yapılması. Memur-Sen, memurlara yapılan kira yardımının da 115 milyona çıkarılmasını istiyor. Memur-Sen, tatilde çalışmak zorunda kalan din görevlilerinin mesai ücretlerinin ödenmesini isteyecek. Toplu görüşmelerde KESK ise en düşük memur maaşının 940 milyon lira olmasını talep edecek. Hükümet ise, bu yılki toplu görüşmelerde memura yüzde 8'lik bir maaş artışı yapmayı planlıyor

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber