Bu okul, acil önlem alınmazsa çökecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Ocak 2008 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Diyarbakır'da yaklaşık 912 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun zemininin çökmesi sonucu duvarlarda çatlaklar oluştu.

Çınar ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 446'sı kız toplam 912 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Fatih İlköğretim Okulunun zeminin çökmesi sonucu okulun kütüphanesi ile 2 sınıfının duvarlarında çatlaklar oluştu.

Edinilen bilgiye göre, okul binasında meydana gelen çatlaklıklar üzerine Çınar Kaymakamlığınca bir süre önce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne okulun depreme dayanıklılık ve güçlendirme işlemlerinin acilen yapılması amacıyla yazı gönderdi. ''Gereğinin acilen yapılması'' gerektiği belirtilen resmi yazı üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de Milli Eğitim Bakanlığından söz konusu okul binasının projelerinin ivedi olarak yaptırılabilmesi için ödenek talebinde bulundu. Ancak, Bakanlıktan henüz ödenek gelmemesi nedeniyle çalışmalara başlanamadığı bildirildi.

Çınar Kaymakamı Hasan Tanrıseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun 13 yıl önce inşaatına başlandığını 11 yıldır da faaliyette bulunduğunu söyledi.

Şubat ayında okul yönetimince, civarda meydana gelen depremlerden etkilenmesi nedeniyle binada bazı çatlakların oluştuğu ve bununla ilgili güçlendirme istendiğini belirten Tanrıseven, daha sonra yazıyla Valiliğe ve Milli Eğitim Müdürlüğüne durumu illettiklerini bildirdi.

-''TAHLİYE EDERİZ''-

Okul binasındaki durumu defalarca İl Milli Eğitim müdürlüğüne ilettiklerini anlatan Tanrıseven, ancak müdürlüğün de ödeneğin gelmesi halinde proje hazırlanıp güçlendirme çalışması yapabileceğini kendilerine bildirdiğini kaydetti.

Tanrıseven, şöyle konuştu:

''Daha önce zeminde sıkıştırma yapmıştık. Maalesef bu küçük onarım yetersiz kaldı. Ödenek gelmesi halinde veya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ihale edilmesi halinde çalışmalara başlanacak. Okulun tahliye edilmesine ilişkin elimize gelen resmi bir rapor veya yazı yok. Olsa hemen tahliye ederiz. Ancak güçlendirme yapılması ile ilgili teknik raporlar var. Okulun tamamında değil, sadece zeminde ve birkaç sınıfta çatlak var. Okulun iyi bir güçlendirmeyle ömrünün uzatılacağı kanaatindeyiz. Teknik raporlar da bu yöndedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber