Kaçak enerjiyle etkin mücadele dönemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2008 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de kayıp ve kaçak oranının en yüksek olduğu illerden biri olan Şanlıurfa'da, aboneliği bulunmadığı halde elektrik enerjisi kullanan 20 bin civarında kullanıcının kayıt altına alınması için çalışma başlatıldı.

Dicle Elektrik ve Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) Şanlıurfa İşletme Müdürü Mehmet Unsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 280 bin civarında kayıtlı elektrik abonesi bulunduğunu söyledi.

Geçen yıl kayıp kaçak oranının yüzde 60 civarında olduğu Şanlıurfa'da kaçak enerjiyle etkin mücadele yaparken, tahakkuk miktarını da arttırmayı amaçladıklarını aktaran Unsu, bu kapsamda geçen ay 26 kişilik uzman bir ekiple denetimlere başladıklarını söyledi.

Gerekli hallerde güvenlik güçlerinin de desteğiyle il merkezi ve 10 ilçede başta meskenler olmak üzere tüm abonelere ulaşmaya çalıştıklarını belirten Unsu, kaçak elektrik kullanan aboneler hakkında yasal işlem başlatıldığını kaydetti.

Denetimler esnasında abonesi bulunmayan kullanıcıların en kısa sürede abonelik yaptırmaları konusunda uyarıldığını anlatan Unsu, şunları söyledi:

"Aboneliği bulunmadığı halde elektrik enerjisi kullanan 20 bin civarında kullanıcının kayıt altına alınması için çalışma başlattık.

Bağlı bulundukları il veya ilçelerde DEDAŞ'a ait müşteriler müdürlüğüne müracaat eden vatandaşlara abonelik konusunda her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu çalışmayla aynı zamanda elektrik kullanımında kayıt dışılığın da önüne geçmeyi hedefliyoruz. Geçen aydan bu yana yapılan denetimler hem tahakkuk miktarında hem de kaçak enerji kullanımının gerilemesinde gözle görülür gelişme sağlandı. Hedefimiz geçen yıl yüzde 60 olan kayıp kaçak oranını ilk etapta yüzde 50'ye ardından minimuma çekmek." Kaçak takip ekibinin bundan sonra daha sık denetim yapacağına işaret eden Unsu, 2008 yılında Şanlıurfa şehir merkezinde elektrik şebekesinin bir kısmını daha yer altına almayı planladıklarını, ilçelerde ve köylerde ise trafo ilaveleri ve şebeke iyileştirmeleri yapacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber