SSK'ya ait sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin çalışma tamamlandı

Haber Giriş : 15 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) ait sağlık birimlerinin personeliyle birlikte Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin çalışma tamamlandı.
"Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na Devredilmesine Dair Kanun Taslağı"na göre, tüm Bakanlıklar ve bunların bağlı, ilgili veya ilişkili kuruluşları, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, TSK, üniversiteler ile mahalli idareler hariç olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarına ait sağlık birimleri Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.

Taslağa göre, SSK'ya ait tüm sağlık birimleri, buralarda çalışan personel, taşınır ve taşınmaz mallar, araç gereç, malzeme, demirbaş, taşıtlar her türlü hak ve yükümlülükleri ve bütçe ödenekleriyle birlikte bedelsiz olarak Sağlık Bakanlığı'na devredilecek. Söz konusu sağlık birimleri tarafından yapılmış sözleşmeler, kredi anlaşmaları, devam eden yatırım projeleri ile kamu kurum ve kuruluşları leh ve aleyhine açılmış ve açılacak olan davalar ile icra takipleri bütün hak, yetki borç ve alacakları ile birlikte Sağlık Bakanlığı'na geçecek.

Sağlık Bakanlığı'na devredilecek sağlık birimlerinde memur, sözleşmeli işçi kadrolarında görev yapan personel, bulundukları ünvandaki kadro ve pozisyonlarıyla başka bir işleme gerek kalmadan Bakanlığa devredilmiş, Bakanlık kadro veya pozisyonlarına atanmış sayılacak ve devredilen personelin yerine atama yapılmayacak. Devredilecek personelin mali hakları saklı tutulacak, personel gelir kaybına uğramayacak.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber