Emekliler: Yeni yasayla emeklilik mezarda gerçekleşecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2008 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu önünde toplanan Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun, "Sosyal Güvenlik Yasası olarak bilinen 5510 sayılı yasa çıktığında çalışanlar emekli olamayacaklar. Emeklilik mezarda gerçekleşecek" dedi.

Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği üyesi emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu önündeki otoparkta biraraya gelerek 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bunda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısını protesto ettiler.

Tekbirler getirerek temsili tabutu getiren emekliler, tam bu sırada öğle ezanının okunması nedeniyle eylemlerine ara verdiler. Ezanın bitmesinden sonra konuşan Yücel Coşkun, "Hükümet, 5510 sayılı kanunla düzeltmek yerine, açlık sınırı altında yaşayan emeklileri daha da perişan hale getirmeyi amaçlamaktadır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, üzerinde "Emekli, ölmeden mezara" yazılı temsili tabut ortaya konularak, "Barınma, yeme içme ve giyim sorunu olmayan bir yere gitmek isteyen emekli var mı?" diye soruldu. Tabutun yanına gelen Türk Emekli-Sen Genel Sekreteri İlhan Eray'a temsili kefen giydirildi. Eray, kefenlendikten sonra "Emekli Duası"nı okudu: "Yardım et Allah'ım, yardım et bize! Ölmeden mezara dolduracaklar. Yüzde 2 zam var ücretimize, sokak ortasında öldürecekler. Ellerimi açtım sana Allah'ım, mazlumum, zalimden al benim ahımı, namusluca yaşamak mı günahım? Üst üste mezara dolduracaklar."

"Bu tabuta girmeyeceğim" diye haykıran Eray, emeklileri meydanlarda haklarını aramaya çağırdı. Boş tabut ise tekbirler eşliğinde omuzlarda taşınarak Sosyal Güvenlik Kurumu binasının bahçesine atıldı. Eylemciler olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber