İstanbul Defterdarı Klimanjaro'ya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Defterdarı Şükrü Dilaver, 3 yıl önce by-pass ameliyatı geçirmesine rağmen, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla Afrika kıtasının en yüksek dağı Klimanjaro'ya çıktı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Dilaver'in, Kocaeli Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Bayraktar ve Kocaeli Üniversitesinden dağ tutkunu 4 kişilik doktor ve eczacı grubuyla 16 Ocak'ta Kenya'ya gitmek üzere yola çıktığı kaydedildi.

Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve ekibince 2005'te by-pass ameliyatı yapıldıktan sonra Ağrı Dağı'na da tırmanan Dilaver'in, ekip arkadaşlarıyla dün Klimanjaro'da 4 bin 600 metre kampından çıkarak zirve yaptığı belirtildi.

Gezi sırasında Şükrü Dilaver'in kalp ritmlerinin, Prof. Dr. Sönmez ve Uzm. Dr. Deniz Şener tarafından uyduyla Türkiye'den izlendiği vurgulanan açıklamada, Dilaver'in yanında, ani gelişebilecek ritm bozukluğuna karşı ekipteki doktorlar tarafından kontrol altında tutulmak üzere, otomatik defibilatör cihazı da bulundurulduğuna işaret edildi.

Açıklamada, 28 Ocak'ta Türkiye'ye dönecek Dilaver ve ekip arkadaşlarının, Atatürk Havalimanı'nda Prof. Dr. Sönmez ve Uzm. Dr. Şener tarafından karşılanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber