Kare kare rüşvetin belgesi ilk kez görüntülendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Ocak 2008 21:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Milliyet, Keçiören 4. Bölge Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet iddialarına yönelik geçen hafta gerçekleştirilen 'Parsel' isimli operasyon dosyasındaki 'delil' görüntülerini ele geçirdi

Tolga Şardan

Keçiören 4. Bölge Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet iddialarına yönelik geçen hafta gerçekleştirilen 'Parsel' isimli operasyon dosyasında, zanlıların, işlem yapan vatandaşlarla temasını ve rüşvet alındığı iddialarını kanıtlayan çok sayıda görüntü bulunuyor.

Müdürlükteki rüşvet iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine harekete geçen Mali Büro dedektifleri, iddiaları delillendirmek amacıyla teknik takip başlattı. Çalışmaları 9 ayı bulan Parsel operasyonu sırasında polis, binanın çeşitli yerlerine gizli kamera yerleştirdi. Vatandaşların işlem yaptırmak amacıyla geldikleri büroda görevli personelin tamamı da teknik izlemeye takıldı. Ön büroların yanı sıra rüşvet iddialarının merkezinde yer alan müdür ve müdür yardımcılarının odalarına da gizli kamera yerleştirildi. Kaydedilen görüntüler sayesinde polis, tapu müdürlüğünde kimlerin rüşvete karıştığını tek tek belirledi.

Bu görüntülerle vatandaşların, gerek memur, gerek müdür düzeyindeki personelle dolaylı veya doğrudan teması belgelenirken, bazı görüntülerde memurların önce işlemler için vatandaşı karşılayıp dosya hazırladığı, ardından üst görevlilere yönlendirip rüşvet verilmesini sağladıkları tespit edildi. Bazı görüntülerde de, müdür ve müdür yardımcılarının odasına giren vatandaşların, dosyaların onaylanmasının ardından paraları açık tutulan çekmeceye atarak odadan çıktığı anlaşıldı.

Müdürler tutuklandı

Operasyon dosyasındaki görüntülerde tapu görevlileri ile vatandaşların bütün diyalogları da yer aldı. Bu görüntüler üzerine savcılık kararıyla, tapu müdürlüğünde yapılan operasyonda arşiv dışındaki tüm görevliler gözaltına alındı. Polisin gözaltına aldığı 17 görevliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, aralarında tapu müdürü Ö.G. ile daha önce aynı görevi yürüten iki müdür ve müdür yardımcısı S. Y. de yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber