Yeni hafta karlı ve soğuk

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 27 Ocak 2008 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kar fırtınası kapıda

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava bugünden itibaren tüm yurtta etkili olacak. Poyrazla birlikte sıcaklıklar 6-8 derece arasında azalacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun kuzey kesimleri bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

FIRTINA 80-90 KM. HIZLA ESECEK

Yarın öğle saatlerinden sonra, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzey batısında yağış bekleniyor. Yağışlar yarın Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında yağmur, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.

Yağışlı hava salı gününden itibaren tüm yurtta etkili olacak. Özellikle Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur, yer yer kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde görülen poyraz fırtınası ile birlikte 6-8 derece azalacak. Yetkililer zaman zaman 80-90 kilometre hıza ulaşacak fırtına için vatandaşları dikkatli olması yönünde uyardı.

ÇIĞ VE DON TEHLİKESİ VAR

Kuvvetli poyraz fırtınası ile birlikte görülecek kar yağışı hafta sonuna kadar devam edecek. Güney ve doğu bölgelerimizde ise kuvvetli lodos ile birlikte beklenen etkili yağışların çığ riski oluşturacağı tahmin ediliyor. Soğuk hava güney sahillerinde bile sıcaklıkları eksi derecelere indirecek. Seracı ve naranciye işiyle uğraşanların etkili poyrazla gelecek olan donmalara karşı şimdiden tedbirli olmaları gerekir.

İSTANBUL'DA AKOM ALARMDA!

İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Basın Müşaviri Cengiz Öztürk AKOM olarak tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı. Yoğun kar ve don olaylarına karşı alarm konumuna geçeceklerini belirten Öztürk, "Tüm ekiplerimiz, gece ve gündüz olarak kritik noktalara yerleştirilecek şekilde hazırlandı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber