Asker ve polisin avukat ücretini devlet ödeyecek

Haber Giriş : 27 Ocak 2008 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörle mücadelede görev alan personelin, bu görevlerinin ifasından doğduğu iddia edilen suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda müdafi olarak belirlediği avukat ve avukatların ücretlerinin ödenme usul ve esaslarına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından, terörle mücadelede görev alan personel hakkında görevini yaptığı sırada açılacak tüm davaların avukatlık ücreti devlet tarafından ödenecek. Terörle mücadelede görev yapan personel, hakkında yürütülen soruşturma veya kovuşturmada müdafii olarak istediği sayıda avukatı seçmekte serbest olacak. Ancak, müdafi olarak belirlediği bu avukatlardan en çok üç avukatın ücreti ödenecek. Avukatlık ücreti, avukatlık ücret tarifesine bağlı olmaksızın ödenecek.

Bir personel için yapılacak toplam ödeme, soruşturma evresindeki işlerde 7 bin, ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçlarda 35 bin, askeri mahkemenin görevine giren suçlarda 17 bin 500 ve asliye ceza mahkemesinin görevine giren suçlarda 15 bin 750 YTL göstergenin avukatlık sözleşmesinin yapıldığı tarihteki memur maaş katsayısı ile çarpımının 20 katından fazla olamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber