DİE istatistikleri teletekst yayınında.

Haber Giriş : 21 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet İstatistik Enstitüsü'nün resmi istatistikleri, bugünden itibaren TRT'nin teletekst yayını Telegün'de de yayınlanacak.

DİE istatistiklerinin Telegün'de yayınlanmasına ilişkin protokol, DİE konferans salonunda düzenlenen törenle DİE Başkanı Doç. Dr. Ömer Demir ile TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz tarafından imzalandı.

Törende konuşan Devlet Bakanı Beşir Atalay, DİE'nin diğer kurumlarla işbirliği yapmasının büyük önem taşıdığını belirterek, DİE'nin daha önce yaptığı işbirliği protokolü ile dış ticaret istatistiklerindeki gecikmelerin giderildiğini ve sürenin yüzde 50 oranında kısaltıldığını, Emniyet Genel Müdürlüğü'yle imzalanan protokolle de emniyet ve trafikle ilgili istatistiklerde hem daha doğruluk hem de zamandan tasarrufun sağlandığını anlattı. TRT ve DİE'nin ülkenin önemli kurumları olduğunu belirten Atalay, kamu yayın kuruluşu TRT'nin son zamanlarda yeni yönetimle ekranda yaptığı değişikliği herkesin gördüğünü kaydederek, "Daha kaliteli, daha ciddi, gerçekten Türkiye'ye daha yakışır bir yayıncılık gösteriyorlar" dedi.

DİE'nin ise son iki yılda ciddi bir istatistik sistemi geliştirdiğini vurgulayan Atalay, "Hem veri toplamada disiplin ve çabukluk hem açıklamada mümkün olabildiğince zamanlı" değerlendirmesinde bulundu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber