Artuklu Rektörü Balcı: Bağış aldığımız bir tek otomobilimiz var, ama benzin alacak paramız yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Balcı, 2007'de kurulan 17 üniversite arasındaki Artuklu Üniversitesi'nde içler acısı bir durum yaşandığını belirterek, "Bağış aldığımız bir tek otomobilimiz var, ama benzin alacak paramız yok." dedi.

AK Parti Mardin milletvekilleri Cüneyt Yüksel, Halit Demir, Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ile bazı kurum amirlerinin de yer aldığı 200 kişinin katıldığı güçbirliği çalışma platformunun ikinci toplantısı yapıldı. Toplantıda Mardin'in gündemde olan ve çözüm bekleyen sorunlarından Artuklu Üniversitesi'nin yapılanması, Uluslar arası İpek Yolu'nun duble yol çalışması ve çiftçilerin elektrik borcu ile ilgili icra sorunları masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Balcı, 2007 yılında kurulan ve 6 -7 aylık bir geçmişi olan Mardin Artuklu Üniversitesi'nde, ne akademik ne de idari kadrolarının olmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yeni üniversitenin kampus alanı için tahsis edilen 5 milyon Yeni Türk Lirası ödeneğe halen el süremediklerini, bunun nedeninin de arsa alımında paranın istimlakte kullanılacak olması olduğunu söyleyen Rektör Balcı, "26 kişilik akademik kadro başvurusu var. Bunların 35'e çıkarılması yönündeki çabalarımız sürüyor. Ama halen bir arpa boyu yol alamadık. Ona üzülüyorum. Bağış aldığımız bir tek otomobilimiz var ama benzin alacak paramız yok." dedi.

Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel de söz alarak, rektörün haklı olduğunu ve sorunun mahallinde çözümü için Mardin'de olduklarını söyledi. Yüksel, "Para sorununu hallederiz. Gerek Mardin'de, gerekse dışında oturanlar taşın altına elini koyarak, Artuklu Üniversitesi'nin yapılanması için gerekli olan bağışı yapacaklardır. Kentin geleceği yapacağımız bu eğitim hamlesi ile kurtuluşa erişecektir. 2008 yılı Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kurulması ve bünyesindeki 7 fakülteden en az 3 -4'ünde öğretimin yapılması için gereği ne ise yapacağız." diye konuştu.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ise, Mardin güçbirliği çalışma platformunun ortaya koyduğu görüş ve önerilerin yapıcılığından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Gerekirse il özel idaresi kaynaklarımızdan da 2 -3 milyar YTL'yi üniversitemizin yapılanmasında kullanırız. Hiç kaygınız olmasın. Tarihi İpek yolunun duble yol yapım aşamasındadır. Ancak ödenek yetersizliği yüzünden ara verildi. Ama önümüzdeki günlerde tekrar yapıma başlanacaktır." şeklinde konuştu.

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkullubey ve Halit Demir de, üniversitenin kurulması aşamasında üzerlerine düşen her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber