Çenealtı türban formülü kime ait?

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ocak 2008 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti ile MHP'nin üniversitelerde türban sorununu çözüm olarak geliştirdiği "çene altı formülü"nün yıllar önce de gündeme geldiği ortaya çıktı. Formülün arkasında bakın kim var?

Gülden AYDIN

AK Parti ile MHP'nin üniversitelerde türban sorununu çözüm olarak geliştirdiği "çene altı formülü"nün yıllar önce İçişleri Bakanı olduğu dönemde Meral Akşener tarafından geliştirildiği ortaya çıktı.

Gazeteci Fadime Özkan'ın 2005 yılında yayınlanan "Dünden Yarına Başörtüsü" adlı kitabında Akşener, Refahyol hükümetinde İçişleri Bakanı'yken bulduğu formülü şöyle anlatıyor:

"Askerlerle devlet memuru kadınların işlerine başörtüsüyle gitmeleriyle ilgili bir anlaşmaya varmıştık. Zamanın MGK sekreteri Tuncer Kılınç ve İçişleri Müsteşarı ile oturduk konuştuk. Bir ressama başın nasıl bağlanabileceğini çizdirdim. Tayyörle birlikte kullanılabilecek yine başı örten, saçı göstermeyen ama Anadolu'yu yansıtan bir tarz konusunda uzlaştık. Fakat Refah Partisi ile bu konuda önceliklerimiz açısından problem çıktı. Onlar, kara yoluyla hacca adam göndermeyi önerdi! O zaman, hacca kara yoluyla adam göndermenin başörtüsü sorununun çözümünden daha önemli olduğunu gördüm. Öncelik sıralamasındaki farklılık, suratıma yediğim ilk tokattır."

YİNE DE BİR ÇÖZÜM

AK Parti'nin kurucularından ve MKYK üyesi Ayşe Böhürler çene altı formülüyle ilgili olarak şunları söyledi: "Çene altı tarzı, başını örtmek için bir çözüm yine de. Negatif bakmıyorum meseleye. Ne olacak, sonuçta böyle bağlamazsınız da öyle bağlarsınız. Mesele başınızı örtmekse ille bir şekli korumak gibi bir dayatma söz konusu değil. Başıörtülü kadınların içinde de yüzbin tane örtü şekli var. Önemli olan örtmekse bence sorun teşkil etmez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber