2 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 02 Şubat 2008 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ANADOLU AJANSI HABERLERİ

- AK Parti "Siyaset Akademisi"nin 20 ilde düzenlenen yeni dönem açılış törenleri...

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siyaset Akademisi"nin İstanbul'daki yeni dönem açılış törenine katılacak.

- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu Denizli'de, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır'da, Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum'da, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak Trabzon'da, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da Eskişehir'de, AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılış toplantılarına katılacak.

- AK Parti Siyaset Akademisi'nin Ankara ayağının açılışı parti genel merkezinde gerçekleştirilecek.

- AK Parti genel başkan yardımcıları Nükhet Hotar Göksel ile Egemen Bağış da İzmir'de Siyaset Akademisi açılış törenine katılacak.

2- Başbakan Erdoğan, İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezinin açılışını yapacak, "Meslek Geliştirme ve Uyum Kurslarının" sertifika törenine katılacak.

3- KKTC'de temaslarda bulunan Almanya'nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

4- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İKT İcra Komitesinin Cidde'de yarın yapılacak toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan'a gidiyor.

- Babacan, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, İstanbul'da, "Tüzel Kişilik Perdesinin Aralanması" konulu 1. Uluslararası Ticaret Hukuku Sempozyumu'na katılacak.

- Sempozyum'da, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk de konuşmacı olarak yer alacak.

6- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur'da Kuş Gözlemevi'nin açılış törenine katılacak, Karaçal Barajı'nda inceleme yapacak ve Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliklerine katılacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında, Ankara'da, "Sanayi Stratejisi ve Sanayi Envanteri" konulu değerlendirme toplantısı yapılacak

- Bakan Çağlayan öğleden sonra da Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile birlikte, Ankara Siteler'deki sanayici ve esnaf temsilcileri ile bir araya gelecek.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MEB Şura Salonu'nda yapılacak Eğitim Bir-Sen genel kurulunda konuşacak.

9- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneğinin de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerince Anıtkabir ziyaret edilecek.

10- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara Cem Kültür Evleri Yaptırma Derneğinin aşure gününe katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Ankara'da partisinin il başkanları toplantısında konuşacak.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, gündemdeki konuları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyecek.

- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde, partisince düzenlenecek "Anayasa ve Çıkış Yolu" konferansında konuşacak.

11- İstanbul Zeytinburnu'ndaki patlamaya ilişkin gelişmeler izleniyor.

12- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 2,30 oranında değer yitirdi.

- ABD dolarının YTL satış fiyatı yüzde 1,02 gerilerken, avronunki değişmedi.

- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer kaybı yüzde 0,09 oldu.

13- EASYJET, Türkiye pazarından memnun...

- EASYJET Pazarlama Müdürü Peter Voets:

- İstanbul-Londra, İstanbul-Basel hattında geçen yıl 162 bin yolcu taşıdık. Bu yılki hedefimiz 200 bin.

- Ucuz tarifeli hava yolu şirketlerinin Avrupa'daki pazar payı 2007'de yüzde 26'ya çıktı, bu oranın beş yıl sonra yüzde 50'ye çıkması bekleniyor.

- İstanbul'dan Londra ve Basel'e en ucuz biletimiz her şey dahil 27 avro.

14- Plastik sektörünün yıldızı parlamaya devam ediyor...

- Türk plastik sektörünün, son 5 yılda ortalama yüzde 16 büyüme kaydettiği bildirildi

- Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy:

-"Plastik sektörü, kısa süreli geçmişine rağmen, yarattığı katma değerle Türk ekonomisinin gizli güçlerinden biri olmayı başardı"

15- Turizmde 'bölgesel tatil' önerisi

- Bölgesel sömestr ve yaz tatili ile turizm sezonunun genişleyerek, iç turizm trafiğinin yüzde 30 artırılabileceği bildirildi

- Baracuda Tur Seyahat İşletmesi Genel Müdürü Cem Polatoğlu:

- "Bölgesel tatilde, oteller satışlarını kısa döneme sıkıştırmak zorunda kalmayacağından, fiyatları da daha düşük düzeyde kalacak".

16- Futbolda Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçlarından ikisi yapılacak.

- Adana Demirspor ile Gençlerbirliği Adana'da, Çaykur Rizespor ile Beşiktaş Rize'de karşı karşıya gelecek.

17- Uluslararası Ege Kupası 16 Yaş Altı (B) Gençler Futbol Turnuvası, final ve üçüncülük maçlarıyla Muğla'da sona eriyor.

- Finalde Türkiye ile Belçika, üçüncülük maçında ise Çek Cumhuriyeti ile Azerbaycan karşı karşıya gelecek.

18- Beko Basketbol Ligi'nde 5 karşılaşma yapılacak.

- Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Beşiktaş Cola Turka, Mersin'de karşılaşacak.

19- Voleybol Erkekler Birinci Ligi'nde 6, Bayanlar Birinci Ligi'nde tek karşılaşma yapılacak.

20- Ezeli rekabette 358. randevu...

- Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 99 yıllık rekabette, sarı-lacivertli takımın galibiyet sayısında 135-114, gol sayısında da 502-458 üstünlüğü bulunuyor.

21- Kupada ezeli rekabet...

- Fenerbahçe ile Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası'nda 2 yıl önce olduğu gibi yine kozlarını çeyrek finalde paylaşacak.

- Her iki takım, kupa tarihinde bundan önce 4 kez final, 5 kez yarı final, 4 kez de çeyrek finalde eşleşti.

- Kupada 9 kez Galatasaray, 4 kez de Fenerbahçe tur atladı.

- Türkiye Kupası'nda yapılan toplam 23 maçtan 11'ini Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 9 maç da berabere sonuçlandı.


ANKA HABER AJANSI HABERLERİ

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Yönetimler Siyaset Akademisi açılışına katılıyor. (Saat:11.30)

-Erdoğan ayrıca, İstanbul İl Afet Yönetimi Merkezi Hizmet Binası'nın açılışına ve ücretsiz mesleki eğitim kursları diploma törenine katılacak. (Saat:14.30/16.30)

-AKP SİYASET AKADEMİSİ'NİN ANKARA AYAĞI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nın Ankara ayağının açılışına katılıyor. (Saat:11.00)

-TÜRBAN TARTIŞMASI SÜRÜYOR

-Türban tartışması, dün TBMM Anayasa Komisyonu'nda, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını düzenleyen teklifin kabul edilmesini ve üniversitelerden gelen tepkilerin ardından sürüyor.

KADINLAR ANITKABİR'DE

-Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin öncülüğünde çok sayıda sivil toplum örgütü, türbanın üniversitelerde serbest bırakılması girişimlerini ?222-A: 2. Ayın 2'sinde Saat 2'de Anıtkabir'de" sloganıyla Anıtkabir'de protesto edecek. (Saat: 14.00)

-BAKAN ÇELİK EĞİTİM-BİRSEN'İN GENEL KURULUNDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eğitim-Birsen 3. Olağan Kurul toplantısına katılıyor. (Saat:10.00)

-ENERJİ BAKANI GÜLER, BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü'nde kahvaltılı basın toplantısı düzenliyor. Güler, enerji gündeminde bulunan konuları değerlendirecek. (Saat:10.00)

-DSP LİDERİ SEZER AŞURE GÜNÜNDE

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara Cem Kültür Evleri Yaptırma Derneği tarafından düzenlenen aşure gününe katılıyor. (Saat:13.00)

-?SANAYİ STRATEJİSİ VE SANAYİ ENVANTERİ? TOPLANTISI

-?Sanayi Stratejisi ve Sanayi Envanteri? toplantısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında yapılıyor.(Saat:10.00)

-CHP ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

-CHP, organize sanayi bölgelerinin içinde bulundukları durumun tespiti ve bu kuruluşların öncelik bekleyen sorunlarının çözüme ulaştırması amacıyla Meclis Araştırması istedi.

-TÜRK-İŞ, HÜKÜMETTEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSUNDA ACİL ÖNLEM İSTEDİ

-Türk-İş Yönetim Kurulu, son bir aydaki iş kazaları ve Davutpaşa'da meydana gelen patlamanın iş sağlığı ve güvenliği konusunun yeniden ele alınması gerektiğini ortaya koyduğunu bildirdi. İş güvencesi, iş sağlığı ve güvenliği konusunda, hükümetten acil önlem alınması istendi.

-Türk-İş'in acil önlem talepleri arasında, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin düzenlemelerin bütün çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi ve AB normlarına uygun bir İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun bir an önce çıkarılması gerektiği yer aldı.

-BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN YÜZDE 35'İ 6 SEKTÖRE AKTI

-Geçen yıl rantiye ile silah, ilaç, sağlık ekipmanı ve enerji tüccarlarına ve müteahhitlere bütçeden 68 milyar YTL ödendi.

-2007 Bütçesinin yüzde 19,5'u maaşlara giderken faiz ödemeleri 49 milyar YTL ile yüzde 24,5 pay aldı. Devletin mal ve hizmet alımında silah-mühimmat, ilaç, sağlık ekipmanı ve enerji alımları 11 milyar YTL'yi bulurken müteahhitlere ve danışmanlara da 8,2 milyar YTL ödendi.

-IMF UZMANLARI İSLAMİ BANKACILIĞI ARAŞTIRDI

-IMF uzmanları tarafından hazırlanan bir Çalışma Raporu'nda ?finansal açıdan? küçük İslami bankaların küçük ticari bankalardan, büyük ticari bankaların büyük İslami bankalardan, küçük İslami bankaların büyük İslami bankalardan daha güçlü olabilecekleri tartışması ortaya atıldı.

-Çalışma raporunda, ?İslami yasalar aynı zamanda (kumarın bir biçimi olarak görülen) finansal risk içinde ticareti, haram olarak addedilen alkol ya da domuz eti pazarlanması gibi işlere yatırımı da yasaklamaktadır? denildi.

-VAN GÖLÜ BÖLGESİ ELEKTRİĞİNİN YÜZDE 84'Ü KAYIP VE KAÇAK

-Van Gölü dağıtım bölgesinde sisteme verilen elektrik enerjisi miktarının yüzde 83.63'ünün kayıp ve kaçak olduğu belirlendi. Kayıp kaçak oranı Gediz Bölgesi'nde ise yüzde 6.45 ile en düşük düzeyde bulunuyor.

-MEB'DE ?110 BİN DERSLİK? MUAMMASI

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in her fırsatta dile getirdiği "İktidarları döneminde 110 bin derslik yapıldığı" iddiası bir türlü kanıtlanamıyor. Bakan Çelik söz konusu derslikle ilgili olarak sayı vermesine karşın, dersliklerin nerede ve ne zaman yapıldığı ile ilgili hiçbir açıklama yapmıyor.

-Bakan Çelik, yaptırılan dersliklerin hangi illerde, kaç tane yapıldığı ile ilgili olarak verilen soru önergelerini de yanıtlamazken, konu ile ilgili olarak son 3 yılda 3 soru önergesi verildi

-GALERİ POLART 120 TABLOYU GÖRÜCÜYE ÇIKARIYOR

-Galeri Polart, 7 Şubat'tan itibaren toplam 120 eserin yer aldığı iki önemli sergiye ev sahipliği yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber