Eğitim-Bir-Sen: Üniversitelerarası kurul, milletin değerleriyle dalga geçiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2008 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Üniversitelerarası Kurul üyelerinin bozuk saat gibi günde iki kez doğruyu gösterdiklerini, 22 kez ise milletin değerleri ile dalga geçtiklerini söyledi.

Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen 3. Olağan Genel Kurulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı çıkan üniversite öğretim üyelerini sert bir dille eleştirdi. Gündoğdu, Batı ülkelerindeki öğretim üyelerinin gelişmelerinin öncülüğünü yaptıklarını, bilimsel makale ürettiklerini, özgürlüklerden yana tavır aldıklarını, ülkelerinin kalkınmasının lokomotifi olduklarını belirterek, "Bizdekileri bakıyorsunuz. Bozuk saat gibi günde iki kez doğruyu gösterip 22 kez ise bu milletin değerleri ile dalga geçiyorlar." dedi.

Üniversiteler Arası Kurulun bu ülkenin geleceğine, özgürleşmesine ve demokratikleşmesine ihanet ettiklerine tanık olduğulumuz vurgulayan Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti: "Üniversitelerde ikna odalarını kuranlar hangi mahallenin sakinleriydi? Batıdaki meslektaşlarını hiç örnek almayıp siyasetle kavga edeceğim diye 'ordu göreve' pankartının altına sığınanlar bunu hangi kirli mahalle adına yapıyor?" sorularını yöneltti. Salonda bulunanlar tarafından Gündoğdu'nun bu sözleri ayakta alkışlandı.

Gündoğdu, Sütçü İmam'ın torunların başı örtülü olduğu için üniversitelere alınmadığına işaret ederek, laikliğin doğdu ülke Fransa'daki gibi dahi uygulanmadığını ve dindarlar için bir sopa haline getirildiğini iddia etti. Üniversitelerde yasak uygulayanların Sütçü İmam'ın kemiklerini sızlattıklarını vurgulayan Gündoğdu, Üniversitelerarası Kurul'a, rektörlere ve bürokratik oligarşiye seslenerek, "Ya hayır söyleyin ya da susun" dedi.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sözde değil özde olmasını istediklerini kaydeden Gündoğdu, 1998 yılına kadar bütün öğrencilerin üniversiteler girdiklerini hatırlattı. Gündoğdu, İmam Hatipleri kapatmak isteyipte kapatamayanların top yekün meslek liselerini zarar verildiğini belirtti. Gündoğdu, darbe dönemlerinde eğitim sistemine getirilen düzenlemelerinde yeni anayasa ile kaldırılmasını istedi. Gündoğdu, Din ve Ahlak Bilgisi dersinin kaldırılıp kaldırılmasını tartışmanın yüzde 99'ü Müslüman ülkede abesle iştigal olduğunu belirtti. Gündoğdu, herkesin din dersi almasının gerekli olduğunun altını çizdi.

Gündoğdu, yargı organlarının başörtüsü tartışmasına girmesini ise şu şekilde eleştirdi: "Bir kurum ve kişinin kendisinin TBMM'nin yerine koymaya hakkı yoktur. TBMM'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' sözünü altını çiziyorum. Milletin sözüne kayıt şart düşen bütün bürokratik oligarşinin sona erdirilmesini istiyorum." dedi. Bazı parti başkanlarının "Son kalemiz yargıdır" şeklinde açıklamada bulunmaması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, "Yargı sadece milletin kalesidir." diye konuştu.

Bazı kesimlerin başörtüsünün kemalizme aykırı olduğu gerekçesini öne sürdüklerini ifade eden Gündoğdu, bu kesimlerin sanal gündemlerle vatandaşların engellenmeye çalışıldığını belirtti. Gündoğdu, Türkiye'nin çok partili sisteme geçilmesinden bu yana beş darbe yaşadığını, bunların hepsinin Kemalizm adına yapıldığını belirtti. Gündoğdu, her darbe yapan bir önceki darbenin getirdiklerini ortadan kaldırdıklarını anlattı.

Eğitim Bir Sen 3. Olağan Kongreseni BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Hak-İş Başkanı Salim Uslu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber