Gönüllü doktorlar hastaların umudu oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2008 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Sağlık Mensupları Derneği üyesi 14 uzman doktor, gönüllü olarak geldikleri Van'da köy, köy dolaşarak hastalara umut oldu.

Alınan bilgiye göre, Ankara Sağlık Mensupları Derneği üyesi 14 uzman doktor önceki gün Van'a geldi. Daha önceden Van Köylülerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile irtibata gecen uzman doktorlar, 3 grup halinde özel araçlarla merkeze bağlı köyler ile Özalp ve Çatak ilçelerinde hasta olan vatandaşları muayene etti.

İlçe ve köylere uzman doktor geldiğini duyan vatandaşlar, muayene yerlerinde izdihama neden oldu.

Özalp ve Çatak ilçelerinin yanı sıra merkezdeki köyleri tek tek dolaşan 14 uzman doktor akşam saatlerine kadar yaklaşık 600 hastayı muayene etti.

Çatak ilçesinde oluşturulan muayene salonunda hastaların şikayetlerini dinleyen, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Yardımcı Doçent Doktor Hüseyin Sert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'nın değişik hastanelerinden, her biri başka bir branştan olan 14 doktorla birlikte 3 günlüğüne Van'a geldiklerini söyledi.

Doğudaki köylerde uzman doktor bulamayan vatandaşların ayağına giderek muayene etmek istediklerini belirten Dr. Sert, ''3 gün olsa bile buralarda hastaları muayene etmeye karar verdik'' dedi.

Yapılan muayenelerde ciddi bir hastalığı bulunan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşları, kendi imkanları ile Ankara'ya sevk ederek tedavi ettireceklerini anlatan Sert, ''5-10 hasta vardı çok ciddi hastalığı bulunan. Bu hastalar bir üst basamaktaki hastanelere gitmeleri gerekiyordu. Bu hastalarımızla yakından ilgileneceğiz. Diğer insanlara örnek olması amacıyla karda kışta buralara geldik. İnsanların muayene olurken heyecanını görünce biz çok mutlu olduk. Bir mutluluk, bir ferahlık ve bir rahatlık oluştu. Biz burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz'' şeklinde konuştu.

Gönüllü doktorlar, öğretmenlerin yardımıyla 2 gün boyunca Çatak, Özalp ve merkeze bağlı köylerde bulunan 600 hastanın muayene edildiğini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber