En ucuz toplu taşımacılık Ankara'da

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2008 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, Ankara'daki toplu taşıma ücretlerinin, Türkiye'deki birçok büyükşehirden ve Avrupa başkentlerinden çok daha ucuz olduğunu bildirdi.

Ulu, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da ulaşım ücretleri ile ilgili yeni düzenlemenin ardından, bazı yayın organlarında en pahalı toplu taşımacılığın Ankara'da olduğuna dair haberler çıktığını belirterek, ''Maalesef bazı çevreler dünyada ve Türkiye'deki ulaşımla ilgili bazı bilgileri alıp, rakamlar ve terimler üzerinde oynayarak değerlendirme yapıyorlar. Bizim titizlikle yaptığımız araştırmalar sonucunda yurt içinde ve dünya başkentleriyle yapılan kıyaslamalardan çıkan neticeye göre en ucuz toplu taşımacılığın Ankara'da olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır'' dedi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME), Ankara'da toplu taşımacılık ücretlerinde en son 1 Ocak 2005'te artış yaptığını hatırlatan Ulu, bu tarihten itibaren yürürlüğe giren toplu taşıma ücretlerinin, İstanbul, Bursa ve İzmir'den çok daha düşük olduğunu kaydetti. Ulu, ''Dünya başkentlerinden Londra, Paris, Berlin, Moskova ve Roma'da ise devletin yüzde 50 ile 89 arasında sübvanse etmesine karşın yine de Ankara'dan daha pahalı bir taşımacılık gerçekleştirilmektedir'' dedi.

EGO'nun 3 yıl boyunca toplu taşıma ücretlerine zam yapmamasına karşın taşıma ile ilgili maliyetlerin yüzde 44 oranında arttığını ifade eden Ulu, fiyat düzenlemesinin, maliyetin yarısı düzeyinde yapıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber