Üniversiteli molotofçular yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2008 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahçelievler ve Ümraniye'de 15 otomobilin yakılması eylemine karıştıkları belirlenen 7'si üniversite öğrencisi 2'si çocuk 16 kişi, sorgularının ardından adliyeye gönderildi.

Eylem sırasından MOBESE kameraları tarafından da tespit edilen molotof eylemcilerinin eylem sırasında kullandıkları üzerine benzin sinmiş elbiseleri suç delili olarak incelemeye alındı. Gözaltına alınanlar arasında 3'ü kadın, 2'si 18 yaşından küçük çocuklarında bulunduğu belirtildi. PKK terör örgütünün, sınır ötesi eylemlerini protesto etmek için, Kandil'den verdiği, 'Sokaklarda bulunan otomobilleri yakın' talimatı üzerine, bazı örgüt yandaşları büyük şehirlerde otomobil kundaklama eylemlerine başladığı belirtildi.

Kandil'den aldıkları talimat üzerine Ümraniye ve Bahçelievler'de 15 otomobilin kundaklanması eylemine karıştıkları belirlenen 7'si üniversite öğrencisi 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 3'ü kadın, 2'si 18 yaşından küçük çocukların da bulunduğu belirtildi. Yaşı küçük 2 kişinin gözaltına alındıktan sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan çocuklar, daha sonra adliyeye götürüldü.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta üniversite öğrencileri olmak üzere, bazı örgüt yandaşlarını yönlendirerek, sokaklarda otomobil kundaklama eylemlerini tırmandırmaya çalışan lider konumundaki bir 'Kadın neron'un aranması devam ediyor. İstihbarat birimleri, kadın 'Neron'un Kandil'de 2 yıl süresince kundaklama ve bombalama eğitimi alarak sokak hareketlerini tırmandırmak için İstanbul'a geldiğini belirledi.

Ümraniye, Bağcılar ve Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonla yakalanan 16 'Neron'un kundaklama sırasında kullandıkları elbiselere de el konuldu. Polisteki sorgusu tamamlanan 7'si üniversite öğrencisi 16 'Neron' yargılanmak üzere Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber