Başhekim ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Çatak ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Grup Başkanı Dr. S.D. ile firma sahibi N.İ., "sahte evrak düzenlemek suretiyle ihaleye fesat karıştırmak" suçundan tutuklandı. Bir ihbarı değerlendiren Çatak Cumhuriyet Savcılığı, Devlet Hastanesi'ne alınan 100 bin YTL'lik mal alımı ve 10 bin YTL'lik hizmet ihaleleri ile ilgili ihale şartnamelerini incelemeye aldı. Yapılan incelemede mal alımından sonra yapılan itirazlar üzerine her 2 ihalenin iptal edildikten sonra şartnamelerinin değiştirildiği tespit edildi.

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Hastane Başhekimi Dr. S.D. ve iptal edilen ihaleyi kazanan firmanın sahibi olduğu belirtilen N.İ. gözaltına alındı.

Dün gece geç saatlerde Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgusu tamamlanan Dr. S.D. ve N.İ., "sahte evrak düzenlemek suretiyle ihaleye fesat karıştırmak" suçundan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Her 2 zanlı kendilerine isnat edilen suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmaya devam edildiği ve soruşturma kapsamında 1 kişinin de arandığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber