TOKİ'den şikayetci aileler: Dar gelirliyiz diye mezar gibi eve mi layık görüldük

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 18:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Adana'nın Atakent Mahallesi'nde yaptırdığı 168 konuttun anahtar teslimi yapıldı.

Yaklaşık 20 gün önce evlerine taşınmaya başlayan aileler karşılaştıkları eksiklikleri gidermek için mücadele veriyor. Ortalama 250-300 YTL aylık taksit ödeyen dar gelirli bireyler dairelerinin arızalı bir şekilde yapıldığını ileri sürdü.

TOKİ'ye yaptıkları şikayetten bir sonuç alamadıklarını savunan kat sakinleri, mağdur edildiklerini belirtti.

Konutların önünde toplanan hak sahipleri adına konuşan Sezai Çetin, yıllar sonra bir ev sahibi olduklarını hatırlarak, "Sebep olanlardan Allah razı olsun. Fakat dairelerimizdeki arızalar morelimizi alt-üst etti." dedi.

Çevre düzenlemesinin yapılmadığı, oyun parkının bitirilmediği, yangın merdivenlerinde elektrik kablolarının dışarda olduğunu açıklayan Çetin, "Mutfakların üstü açık. Banyo tuvaletlerde su birikiyor. 20 gündür elektrik yok. Ne yapacağımızı şaşırdık." diye konuştu. Tüm bu sorunlar için yetkili bir muhatap bulamadıklarını anlatan Çetin, banyolarda suların alttaki komşuların üstüne aktığını ifade etti.

İsmail Akyıldız'da çatı kısımlarının doğru dürüst yapılmadığını iddia ederek, tavanların çatlak, yer karolarının problemli olduğunu öne sürdü.

İnşaattaki çatlakların alçılarla kapatıldığı görüşünü ortaya atan Akyıldız, TOKİ'den bunu beklemediklerine işaret etti.

"Dar gelirliyiz diye mezar gibi eve mi lakıy görülüyoruz. Bitmediyse niye teslim ettiniz? " şeklinde konuşan Akyıldız, böyle bir işçiliği ömründe görmediğini aktardı.

Alkışlarla "Rezalet" diye slogan atan ailelerden Zeynep Yılmaz'da çatısının aktığını ve her tarafın su altında kaldığını kaydetti.

Fatih Can'da evleri teslim alırken, söz konusu sıkıntıların giderileceğine dair müteahhitten söz aldıklarını bildirdi.

İmzayı attıktan sonra kimsenin kendilerini arayıp sormadığını dile getiren Can, "Karşımızdaki insanların samimiyetine inanıp, evin teslimi için imzayı attık. Taşındıktan sonra başka bir manzarayla karşılaştık. Bodrum katlara su doluyor. Üst katların tuvalet suları üstümüze akıyor. Fakat, yetkili firma temsilcileri şimdi bize sırtını çevriyor. İki arada bir derede kaldık." açıklamasını yaptı.

Sorunlarını yapımcı firma yetkililerine anlatan hak sahipleri, eksikliklerinin giderilmesini istedi. Tartışmalı geçen görüşmede firma temsilcileri açıklama yapmak istemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber