Bakan Özak: Tapu çalışanları döner sermayeden pay alacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2008 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2B arazilerindeki aksaklıkların giderilmesi için Başbakan'ın talimatıyla ilgili bakanlıklarla toplantı yaptıklarını belirterek, bunun, çözülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi. Türkiye'ye en az 25 milyar dolar getirecek ve sosyal olarak çok önemli bir meselenin çözümünde geçmiş 3-4 yılda birtakım işler yapıldığını kaydeden Özak, "Ama gelinen noktada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konuya müdahale etmezse çözülemiyor. İnşallah onu da çözeceğiz" dedi.

Tapu ve kadastronun Türkiye'de en güvenilir kurumlardan olduğunu belirten Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, çok az da olsa rüşvet gibi istenmeyen durumların yaşanabildiğini söyledi. Rüşvetle bahşişin birbirine karıştırılmamasını isteyen Özak, bunun abartılmaması gerektiğini söyledi. Bakan Özak, kanunda değişiklik yaparak tapu kadastro çalışanlarına döner sermayeden pay vereceklerini açıkladı.

Antalya'da, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2007 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi ve 2008 hedefleriyle ilgili devam eden toplantıya katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2B arazileriyle ilgili sorunlara değindi.

"2B ARAZİLERİNDEKİ AKSAKLIKLAR GİDERİLECEK"

Son derece önemli olan 2B arazilerindeki aksaklıkların giderilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ilgili bakanlıklarla toplantı yaptıklarını belirten Özak, bunun çözülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi. Türkiye'ye en az 25 milyar dolar getirecek ve sosyal olarak çok önemli bir meselenin çözümünde geçmiş 3-4 yılda bir takım işler yapıldığını kaydeden Özak, "Ama gelinen noktada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konuya müdahale etmezse çözülemiyor. İnşallah onu da çözeceğiz" dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün geçen yıl döner sermayeden genel bütçeye 400 milyon YTL'den fazla katkı yaptığını bildiren Özak, personele döner sermayeden ek ödeme yapabilmek için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin parlayan bir yıldız ve cazibe merkezi haline geldiğini anlatan Bakan Özak, inanılmaz derecede yatırımcının ülkeye akın ettiğini belirterek şöyle devam etti: "Geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Katar'a gittim. Katar Emiri ve başbakanının hayali İstanbul'da arazi almak ve İstanbul'a yatırım yapmak." Yabancılara emlak satışı ile ilgili çok taleple karşılaştıklarını aktaran Özak, yaptıkları çalışmalarla takdir topladıklarını söyledi.

"TAPU KADASTRO, BUGÜN GİDEREK GÜVENİLİRLİK DERECESİ ARTAN KURUMLARIMIZDAN"

Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan bakan Özak, tapu kadastronun Türkiye'de en güvenilir kurumlardan biri olduğunu söyledi. Çok az da olsa, böyle sorunlar (rüşvet) yaşandığını söyleyen Özak şöyle konuştu: "Ama bunu abartmamak lazım. Tapu kadastro bugün giderek güvenilirlik derecesi artan kurumlarımızdan biri. Döner sermaye işi şöyle; Çalışanlarımız döner sermayeye çok katkıda bulunuyorlar. Döner sermayeden bu arkadaşlarımıza mutlaka hak ettikleri parayı vermemiz gerekiyor. Konu bakanlar kurulunda çok konuşuldu. Ama malum, ülkemizde şöyle bir sorun var, bunu kabul etmemiz gerekiyor. Eşit işe, eşit ücret konusunda bir sorun yaşıyoruz."

Bakan Özak, bu dönemde Ulaştırma Bakanlığı'yla beraber mevcut yasanın içerisinde değişiklik yaparak, bu döner sermayeden alınacak paylar konusunda tapu kadastro çalışanlarının gecikmiş haklarını vereceklerini açıkladı.

Bahşişle rüşveti birbirine karıştırmamak gerektiğini vurgulayan Özak, hukuki ve ahlaki olmayan her şeyin karşısında olduklarını dile getirdi. Her meslek dalında, her yörede her çalışan kurumda, bir takım sorunların yaşanabileceğini ifade eden Özak, "Bunları asgariye indirmek bizim görevimiz. Türkiye'nin son 5 yılına bakarsanız, daha da asgariye indireceğiz. Merak etmeyin. Kendi alanımızda yaptığımız çalışmalar var, her şeyi de açıklamak zor. Bardağın dolu tarafına da bakmamız gerektiğine inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

ŞENOL GÜNEŞ SAKAT AYAĞIYLA TAPU KADASTRO TOPLANTISINA GELDİ

Bu arada, Güney Kore Takımı FC Seoul'ün teknik direktörü Şenol Güneş antrenman sırasında sakatlandığı alçılı ayağıyla Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katıldığı toplantıya geldi. Bakan Özak, toplantı salonuna geldiğinde eski takım arkadaşı Güneş'i görünce ayağındaki alçıya imza attı.

Kendisine selamlama konuşması verilen teknik adam Güneş, tapu ve kadastro deyince aklına dürüstlük geldiğini söyledi. Güneş, Sebat Gençlik'ten sonra Trabzospor'da aynı dönemde top oynarken kaptanı olan Bakan Özak'a övgü yağdırdı. "Hem kaptanım hem sırdaşım hem de en yakın dostum olan bakan arkadaşımdan insanlık dersi aldım" diyen Güneş, tapu kadastro çalışanlarına ekip ruhuyla çalışmalarını tavsiye etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber