Devlet Opera ve Balesi (DOB), minik izleyiciyle buluşacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2008 16:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Devlet Opera ve Balesi (DOB), minik izleyiciyle haftanın her günü verilecek temsillerde buluşacak. DOB, 2005 yılında açılan Leyla Gencer Sahnesi'ni çocuklara yönelik temsillere ayırmayı planlıyor.

DOB Genel Müdürü Rengim Gökmen, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmaları artırmayı düşündüklerini belirterek, "Dünyadaki sayılı çocuk opera ve balelerinden birini Leyla Gencer Sahnesinde oluşturmayı ve hemen hemen her gün orada çocuklarla buluşabilmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bunun, Devlet Opera ve Balesi'nin önemli projelerinden biri olacağına işaret eden Gökmen, "DOB'un çocuk balesi, çocuk korosu, çocuk temsilleri vardı. Ama bu, çocuklarımızın ağırlıklı olarak kullanacakları en önemli ve tek özgün mekan olacak" diye konuştu.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) genel müzik direktörlüğünü de yürüttüğünü anımsatan Gökmen, hem DOB, hem de CSO'nun çocuklara yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları proje kapsamında temsillerine her hafta bir okulun geldiğini belirten Gökmen, bunun sayısını artıracaklarını söyleyerek, Hedefimiz, 2008 yılı sonunda haftada 5 bin çocuğa kurs, gösteri ve temsil yapmak. Yani, ayda 20 bin çocuğa ulaşmak... Haftada 5 bin çocuğa ulaşmayı hedef haline getirdik. CSO ise çocuklara ve gençlere yönelik konserlerine çok daha organize bir şekilde 2008 ve 2009 yıllarında da devam edecek. Şu anda salonunda değil, tadilat çalışmaları sürdüğünden biraz da göçebe durumda orkestra. Ama yuvasına kavuştuktan sonra çok daha iyi olacak."

Devlet Opera ve Balesi, Ankara'da halen Opera Sahnesi, Operet Sahnesi (Devlet Resim ve Heykel Müzesi) ile Leyla Gencer Sahnesi'nde seyirciyle buluşuyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ise şu anda salonu tadilatta bulunduğu için konserlerini Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber