Öğretmenlik tercihi yapacak olan 4/B'li öğretmenler Dikkat!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığında açık buluna kadrolara yapılacak olan 2008/1 Öğretmen ataması ile ilgili kılavuz yayınlandı.

Bilindiği üzere şu anda yapılacak atamalarda 4/B'li olan öğretmenlerin kadrolu olarak atanma şansları daha yüksektir. Çünkü yüksek puanlı olan öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu 4/B'li olarak çalışmaktadırlar. Atamalar Puan üstünlüğü esasına göre yapılacağından bu öğretmenlerin şansları doğal olarak yüksek olacaktır.

4/B'li öğretmenlerin bir başka şansları ise görev yaptıkları okulda tercih üstünlüğüne sahip olmalarıdır.

Kılavuzun 10.sayfasında ?Sözleşmeli öğretmenler görev yaptıkları eğitim kurumlarını, alanlarında bulundukları il için kontenjan verilmiş olması kaydıyla sadece kendi seçenekleri arasında görebileceklerdir. İsterlerse 20 eğitim kurumu arasında, kendi okullarını da tercih edebileceklerdir. Hâlen sözleşmeli öğretmenlerin görev yaptığı eğitim kurumları, diğer adaylara tercih olarak sunulmayacaktır.? şeklinde bir ifade bulunmaktadır.

Bu konuda çok soru gelmektedir. Bu konuyu aydınlatma gereği duyduk

Eğer bir okulda 4/B Sözleşmeli Olarak çalışıyorsanız bu okulun bulunduğu vilayete alanınızda atama yapılacaksa (kontenjan ayrılmışsa) öncelikli olarak siz atanırsınız ve 4/B' li olarak çalıştığınız okula atanırsınız.

Görev yaptığınız okul sizin dışınızdaki adaylara görünmeyeceğinden tek tercih eden siz olacaksınız. Buna bağlı olarak o okulu tercihlerinize aldığınızda eğer o ile öğretmen kontenjan varsa tüm başvuranların değerlendirmesi yapıldıktan sonra o ilin kapattığı en düşük puana (taban puana)sahipseniz atamanızın yapılması mümkün değil.

Burada gelen bir başka soru ise; Eğer o ile ait taban puana ulaşamadıysak ne olacak yönündedir? Bu durumda 2 seçenek vardır ya başka daha düşük puanlı başka bir ile atanırsınız ki eğer puanınız yeterse hiç atamanız yapılmazsa bu kez de aynı okulda 4/B sözleşmeli olarak görev yapmaya devam edersiniz.

Başka bir soru ise; 4/B' li çalışan öğretmenin başka bir ile ya da okula atanması durumunda sözleşmeli olduğu okul boş mu kalacaktır? Şeklindedir. Evet bu okul bir süre boş kalacaktır bakanlık hızlı bir şekilde boşalan yerlere sözleşmeli öğretmen görevlendirmelerini yaparsa o okullarımız da sorun yaşamayacaklardır.

Eğer bakanlık 4/B sözleşmeliden boşalan kadro kadar (4/B iken Kadrolu olarak atananların sayısı kadar) 4/B'li öğretmen almadığı taktirde sorunun büyüğü yaşanacaktır.

Yine kılavuzda yer alan ?Sözleşmeli öğretmenlerden kadrolu öğretmenliğe atananların boşalan pozisyonuna yeniden sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi yapılacağından, sözleşmeleri feshedilecektir.? İfadesinden de anlaşılacağı gibi 4/B'li çalışan bir öğretmen kadrolu olarak atandığı taktirde kadrolu atandığı okula gitmek zorunda kalacaktır. Sözleşmesi feshedilecek ve kadrolu atandığı okulda göreve başlamadığı taktirde cezalı duruma (1 yıl atama isteyememe) düşecektir.

Maksut BALMUK

[email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber