Adliye'den film gibi soygunun arkasından skandal çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli memur Vedat Çelik hakkında, adli emanetten pasaport, uyuşturucu madde veya silahı zimmetine geçirerek kayıplara karıştığı şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Tatil olmasına rağmen geçtiğimiz cumartesi günü valizle geldiği adliyeden yaklaşık yarım saat kaldıktan sonra ayrılan Çelik'ten 4 gündür haber alınamıyor. Polis, hakkında yakalama emri çıkarılan memuru arıyor.

Bakırköy Adliyesi Adli Emanet Deposu'nda çok sayıda silah, pasaport ve uyuşturucu madde bulunuyor. 2 ay önce büroda emanetçi olarak çalışmaya başlayan Vedat Çelik'in (22) buradan bazı eşyaları aldığından şüpheleniliyor. Daha önce Urfa Adliyesi'nde çalışan Çelik'in hırsızlık suçundan yargılandığı ancak beraat ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Çelik kısa süre önce Bakırköy Adliyesi'nde göreve başladı. Diğer çalışanlarla pek muhabbet etmeyen memur, tatil gününde valiziyle birlikte adliyeye geldi. Yaklaşık yarım saat içeride kalan Vedat Çelik daha sonra ayrıldı. O günden beri işe gelmeyen Çelik'in güvenlik kameralarında şüpheli durumu tespit edildi. Tüm aramalara rağmen bulunamayan Çelik hakkında zimmet ve görevi kötüye kullanmak suçlarından soruşturma başlatılarak Bakırköy 3 Sulh Ceza Mahkemesi'nce arama emri çıkarıldı. Adli Emanet Deposunu mühürleyen Başsavcılık, görevli tayin ederek sayım başlattı.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Adagül, görevli memur hakkında tedbiren tutuklama kararı çıkarttıklarını söyleyerek, "Depoda sayım başlattık. Bir hafta içerisinde eksik malzemelerin olup olmadığı belli olacak. Memur yasalara göre 7 gün içerisinde görev yerine gelmezse istifa etmiş sayılır ve memuriyetten men edilir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber