Rüşvet aldıkları iddia edilen 18 TEDAŞ çalışanının ifadesi alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 18:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Antalya'da rüşvet aldıkları iddia edilen TEDAŞ ve bünyesindeki şirketlerde görevli 18 kişinin ifadesi alındı. İfadesi alınan şahıslar daha sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre Antalya'da bir vatandaşın şikayette bulunması, başka birinin de Valiliğe dilekçe yazarak TEDAŞ'taki rüşvet olayının incelenmesini istemesi üzerine operasyon düzenlendi. Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 5 aylık çalışma sonucunda düzenlenen operasyonda memur ve işçilerden oluşan 18 kişinin ifadesi alındı. İfadesi alınan şahıslar Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda serbest bırakılırken, konuyla ilgili çalışmaların geniş kapsamlı olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Valiliğe gelen şikayet dilekçesinde bir vatandaşın, "TEDAŞ'tada büyük rüşvet olayı dönüyor. Rüşvet vermezseniz işinizi yaptıramıyorsunuz. Tabu dairelerindeki gibi buraya da operasyon düzenlensin. Bizi bu rüşvet olayından kurtarın" şeklinde ihbarda bulunarak yardım istediği öğrenildi. İfadeleri alınan şahısların, genelde yapı denetimlerin yaptıkları kontrollerde sıkıntılı çıkan elektrik tesisatıyla ilgili konularda işbitiricilik yaparak, bunun karşılığında para aldıkları ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber