Üç ilde eğitime kar engeli

Bingöl, Samsun ve Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerinde okullar tatil edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2022 23:45, Son Güncelleme : 23 Mart 2022 09:11
Üç ilde eğitime kar engeli

Samsun'un 4 ilçesinde, bazı okullarda kar yağışı ile buzlanma nedeniyle eğitime 1 günlüğüne ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu Asarcık, Ayvacık, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde, 23 Mart Çarşamba günü bazı okulların tatil edildiği belirtildi.

Eğitim öğretime ara verilen okulların detaylı listesine İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden ulaşılabilecek.

BİTLİS

Valilikten yapılan açıklamaya göre, meteoroloji verilerine göre, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Ayrıca Güroymak ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köy okullarında eğitime bugün ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar ve tipinin etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe merkezi ile merkeze bağlı belde ve köylerdeki eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği aktarıldı.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Karlıova ilçesinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda ilçede eğitim ve öğretime, il genelinde ise taşımalı eğitime 23 Mart Çarşamba günü ara verildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber