İncirlik Üssü'nde cinayet skandalı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da servis şoförü arkadaşı 39 yaşındaki Murat Taze'yi bıçaklayarak öldüren 47 yaşındaki Metin Alcellat tutuklanırken; cinayeti İncirlik Hava Üssü'nün içinde işlediği, cesedini minibüsün arka koltuğuna oturtup askeri üsten dışarı çıkararak boş bir arsaya attığı ortaya çıktı.

İncirlik Hava Üssü'ne işçi taşıyan SERKA Firması'nda şoför olarak çalışan 4 çocuk babası Metin Alcellat, 2 gün önce saat 22.00'de aynı şirkette şoför olarak çalışan Murat Taze'yi İncirlik Hava Üssü'nün içindeki şirkete ait idari büroda henüz belirlenemeyen bir nedenle göğsünden 2 bıçak darbesiyle öldürdü. İddiaya göre, Alcellat öldürdüğü arkadaşı Taze'nin cesedini hava üssünden dışarı çıkarmak için plan yaptı. Dışardan görenler tarafından ?yaşıyormuş' gibi gözükmesi için Taze'nin cesedini minibüsün arka koltuğuna oturttu. Daha sonra servis minibüsü ile İncirlik Hava Üssü'nün arka kapısından çıkış yaptı. Çıkış sırasında da hem kendi hem de öldürdüğü arkadaşının kartını cihazdan geçirdi.

Katil zanlısı Alcellat İncirlik Hava Üssü dışına çıktıktan sonra, uzun yıllardır beraber çalıştığı öldürdüğü arkadaşı Taze'nin cesedini D-400 karayolu kenarındaki bir çalılığa attıktan sonra kaçtı. İncirlik Hava Üssü'nde çalışanların gece servisinin yapılmaması üzerine şirket yetkilileri Alcellat ile Taze'ye ulaşmaya çalıştı. Alcellat, yakalanacağını anlayınca jandarmaya giderek teslim olup arkadaşını öldürdüğünü itiraf etti. Arkadaşının cesedini attığı yeri de gösterdi.

İncirlik Hava Üssü'nde işlenen cinayet üzerine görevlilerin de ifadelerine başvuruldu. Cinayeti görenin olmadığı belirtilirken olay saatlerinde çıkış kapısında görevli olan bir jandarmanın, ?Servis aracı çıkarken bir kişi arka koltukta oturuyordu. Devamlı gelip geçtikleri için öldürülmüş olabileceği aklımıza gelmedi? dediği belirtildi. Hava üssündeki olayın geçtiği yerdeki kamera görüntüleri de incelemeye alındı.

Adliyeye sevkedilip ?Kasten adam öldürmek' suçundan dün akşam nöbetçi 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan Alcellat, servise çıkma konusunda tartışırken arkadaşını öldürdüğünü söyledi. Alcellat, ?Ben o gün yoğun çalışmıştım. Kendisinden sadece bir servise çıkmasını istedim. Kabul etmedi. Bana ?Neden bu kadar çocuk yaptırdın?' diyerek hakaret ettiği için elimde bulunan bıçağı sapladım. Hastaneye götürmek istedim. Ancak yolda ölünce arsaya atıp jandarmaya teslim oldum? dedi.

Servis sırası yüzünden hiç yoktan yere öldürülen 2 çocuk babası Murat Taze, Buruk Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber