DP'de hesaplar inceleniyor

Haber Giriş : 17 Şubat 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti'de (DP), 6 Ocak?ta yapılan olağanüstü büyük kongreyle yönetimi Mehmet Ağar'dan devralan Süleyman Soylu ve ekibi, ilk iş olarak teşkilatlara ve partinin kasasına el attı. Yeni yönetim, partililerden gelen talepler üzerine partinin hesaplarının incelenmesi için yeminli mali müşavir görevlendirdi. Gerek Mehmet Ağar dönemine gerekse Soylu'nun göreve gelmesiyle birlikte yapılan harcamalara ilişkin incelemenin 1 ay içinde sonuçlandırılacağı belirtildi. DP'de teşkilatlara ilişkin çalışmalar da sürüyor. Yönetim değişikliği ile tüm teşkilatlar mercek altına alınırken bu konuda yürütülen çalışmanın da 15 gün içinde sonuçlandırılacağı ve boş olan teşkilatlara gerekli atamaların yapılacağı belirtiliyor.

-İLK İŞ BOŞALAN TEŞKİLATLARIN TESPİTİ-

Demokrat Parti'de, yeni yılın ilk günlerinde gerçekleştirilen olağanüstü kongreyle yaşanan yönetim değişikliğinin ardından gerek teşkilatlar gerekse de partinin mali durumuna ilişkin çalışmalar devam ediyor. İlk iş olarak, Anavatan Partisi'yle yürütülen birleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve 22 Temmuz seçimlerinde alınan sonuçlar nedeniyle boşalan teşkilatları tespit etmek üzere kolları sıvayan yeni yönetim, kış şartları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışındaki illerde, çalışmalarda bulundu. Teşkilatların durumuna ilişkin yürütülen çalışmaların ise 15 gün içinde sonuçlandırılacağı ve yapılacak tespitlere göre de boşalan teşkilatlarda gerekli atamaların yapılacağı kaydedildi.

-HESAPLAR İNCELENİYOR-

22 Temmuz seçimleriyle birlikte mali açıdan da sıkıntıya düşen ve parti genel merkezi binasını değiştirmekten personel sayısının azaltılmasına kadar pek çok tedbiri öngören Soylu ve ekibi, partililerden gelen talepler üzerine, Mehmet Ağar dönemine ilişkin hesapları incelemek üzere yeminli mali müşavir görevlendirdi. Hesaplamalara ilişkin incelemelerin Soylu'nun göreve geldiği günden bu yana geçen süreyi de kapsayacağı belirtilirken, incelemelerin 1 ay içinde sonuçlandırılacağı belirtildi.

-TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK-

Teşkilatlar ve partinin hesaplarıyla ilgili yürütülen çalışmaların yanı sıra DP, tüzük değişikliğine de hazırlanıyor. Soylu ve ekibi, 22 Temmuz seçimleri öncesinde, Anavatan Partisi ile yürütülen birleşme görüşmeleri kapsamında değiştirilen partinin isminin yeniden DYP olarak değiştirilmesini gündemine alırken, tüzük kongresinin de, Mayıs ayında yapılması planlanan olağan kongre öncesinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber