Kabinede değişim sinyali

Haber Giriş : 27 Eylül 2004 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'dan bakanlara ''değişim ve koltuk'' mesajları

Hükümette "AB revizyonu " tartışmaları sürerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Kızılcahamam'da bakanlara ve milletvekillerine "yeni dönem" vurgusu yaparak anlamlı mesajlar verdi. Makamların ve koltukların kalıcı olmadığı üzerinde duran ve "Yarınki Türkiye'ye hazır olun" mesajı veren Erdoğan, "Siyasetin önündeki en büyük tehlike kendini yenileyememek, koltukların ve makam araçlarının sıcaklığını, serinliğini ebedi sanmaktır" dedi.

Erdoğan, başkanlığında AKP milletvekilleri ve bakanlar Kızılcahamam Asya Termal tatil köyünde 3 günlük kampa girdi. Erdoğan hükümette revizyon başta olmak üzere şu mesajları ve uyarıları yaptı:

MAKAM UYARISI:

Makam ve mevkilerin faniliğine inanıyorsak hesap vereceğimizi de aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Unatmayalım ki siyasi geçmişimiz halkın sevgiyle kucakladığı ama öfkeyle pişmanlıkla uzaklaştığı siyasetçilerle doludur. Artık partisinin halk desteğine bel bağlayarak, elde ettiği makamın arkasına sığınarak siyaset sahnesinde kalmaya çalışan siyasetçi tipinin devri sona ermiştir. Keza değişime ayak uyduramayan parti merkezleri de dinamizmlerini yitirir, durağanlaşır, kemikleşmiş birer bürokratik mekanizmaya dönüşürse hayatiyetlerini sürdüremezler.

YENi DÖNEME HAZIR OLUN:

Yarınki Türkiye için neler yapılabileceğini düşünmenizi, yeni döneme hazır olmanızı rica ediyorum. Yine geceli gündüzlü çalışmaya hazır olmalısınız. Gün ışığında yöneticiler halka rağmen halkı aldatamaz.

MARJiNELLER KÖŞELERiNE ÇEKiLDi:

Siyaseti milletin ortak değerleri üzerinden değil de değerlerimizi çatıştırarak siyaset yapanlar tükenmişlerdir. Bir zamanlar bu ülkenin yakasından düşmeyeceğini sananlar iki yıl gibi kısa bir zaman dilimi içinde milli hafızadan silinmişlerdir. Yaşanan gerilimlerin ne kadar yapay olduğu görüldü, gerilim üretmekten beslenenler deşifre oldu, yalnızlaştılar. Toplumdan dışlanarak marjinal köşelerine çekildiler. Daha da çekileceklerdir.

YENiLENME MESAJI:

Bundan sonra aşınmış, içi boşalmış çatışmacı, gerilim üreten, toplumu ayrıştıran kavramlarla siyaset yapılamayacak. Kendini yenileyemeyen, ülkenin geldiği düzeyi fark edemeyenler, çağın gerekli siyasi dilini kullanmayanlar halkın karşısına çıktıklarında muhatap bulamayacaklardır. Zira Türkiye kendi dinamikleriyle, kendi değerleriyle çatışan, ülkenin bahtını kapatanları, enerjisini yok edenleri, çocukların geleceğini karartanları bir daha gün ışığına çıkarmayacaklardır.

1940 MODEL ANLAYIŞI:

Hiç bir partilimiz kendi çıkarlarını halkın, ülkesinin çıkarlarının üstünde göremez, kendi kaderini halkın kaderinden ayrı ele alamaz. Demokrasi, insan hakları, hukuk devleti asla vazgeçemeyeceğimiz evrensel değerlerdir. 1940 model, demode dogmalarımıza göre bir millet tanımı yapamaz, keyfi bir demokrasi anlayışını dayatamazsınız. çatışma alanlarını kurcalayarak, imalarla, tehditlerle, niyet yargılamalarıyla bu ülkenin çocuklarını geleceksiz, üretimsiz bırakamazsınız. Türkiye evrensel değerlerle buluşmuş, dünya ile yüzleşmiş, cumhuriyetimizin kazanımlarını, demokrasinin imkanlarını ekonomiden sosyal hayata her alanda nefes alarak hissetmeye başlamıştır.

MUHAFAZAKAR DEMOKRATLIK VE AB:

Muhafazakar demokrat siyaset, bu ülkenin, bu milletin değerleriyle evrensel demokratik değerler arasında bir uyum öngörmektedir. Aksine Türkiye demokrasinin evrensel normlarını hayat geçirdiği ölçüde, kendi medeniyet birikimini dış dünya ile paylaşma imkanını da elde edecektir. Biz türkiye'nin AB'ye üyelik hedefi istikametinde bugüne kadar hiç bir hükümetin gösteremediği bir gayreti ortaya koyarken sadece AB üyeliğinin Türkiye'ye sağlayacağı faydaları düşünerek hareket etmiyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin medeniyet birikimiyle potansiyelleriyle Avrupa'ya katkı yapacağına ve dinamizm kazandıracağına inanıyorum.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber