Birleşik Kamu-İş kuruldu

Haber Giriş : 17 Şubat 2008 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu çalışanları örgütlü 5 sendika Birleşik Kamu İş görenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) çatısı altında bir araya geldi. Birleşik Kamu-İş Yürütme Kurulu Sözcüsü Yüksel Adıbelli, mevcut sendika ve konfederasyonların, ilke ve amaçlardan koparak tamamen siyasallaşma yolunu tercih etmesi nedeniyle konfederasyonu kurma yoluna gittiklerini bildirdi.

Eğitim-İş, Birleşik Sağlık-İş, Birleşik Büro-İş, Kültür Sanat-İş ve Yerel-İş sendikaları, Birleşik Kamu-İş adı altında birleşti. Konfederasyon adına yazılı açıklamada bulunan Yürütme Kurulu Sözcüsü ve Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, mevcut sendika ve konfederasyonların, kendi varlık nedenleri olan ilke ve amaçlardan koparak tamamen siyasallaşma yolunu tercih ettiğini kaydederek, ?Bu tercihi belli siyasal parti ve grupların siyasal ihtiyaçlarından yana kullandıklarından çalışanlar nezdindeki inandırıcılıklarını tamamen kaybetmişlerdir. 2007 yılı toplu görüşmeleri sonucunda kamu çalışanlarına reva görülen yüzde 2 + 2 ücret artışına imza atanlarla sessiz kalarak onaylayan konfederasyonlar bu güvensizliğe çarpıcı bir örnek teşkil etmişlerdir? açıklamasında bulundu. Adıbelli, söz konusu durumun kamu çalışanlarının çıkarlarına zarar verdiğini belirtirken, sendikaların siyasal iktidarın ?ekmeğine yağ? sürerek kendi bindikleri dalı kestiğini ifade etti. Adıbelli, küreselleşme sonucu yoğunluk kazanan özelleştirmenin de bütün dünyada sendikasızlaştırmayı da beraberinde getirdiğini söyledi.

-?SENDİKA VE KONFEDERASYONLAR AMAÇLARINDAN UZAKLAŞTI?-

Adıbelli yaptığı açkılamada, demokrasi ve özgürlük adına bazı sendika ve konfederasyonların, AB ve ABD ile işbirliği içerisine girdiğini savunurken, ?Bir kısmı da üniter devlet yapısını bölmeye yönelik etnik çatışmanın destekçisi haline gelmiştir? dedi. Adıbelli, mevcut sendikalar ve konfederasyonların amaçları doğrultusunda çalışmaktan uzaklaşarak işlevsiz hale geldiğini söyleyerek açıklamasına şöyle devam etti:

?Bütün bunları göz önünde bulunduran, sendikal sürece antiemperyalist, ulusalcı bir yaklaşımla kamu çalışanlarının ekonomik, demokratik, özlük, sosyal ve hukuksal haklarını gözeten yeni bir sendikal anlayışla kurulmuş olan Eğitim-İş, Birleşik Sağlık-İş, Birleşik Büro-İş, Yerel-İş ve Kültür Sanat-İş sendikalarımız, daha güçlü ve katılımcı bir örgütlenme yapısı oluşturarak, yeni sendikal anlayışı egemen ve etkin kılmak için Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu adı altında buluşmaya karar vermişlerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber