Kitap okuyan öğrencilere çeyrek altın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2008 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde, kitap okumada dereceye giren öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirilecek. İlçede, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen 'Türkiye Okuyor Kampanyası' kapsamında okuma seferberliği başlatılmıştı.

Daire müdürleri ve çalışanlarının kitap okuma 10 günde 1 kitap okuma programına, öğrenciler de dâhil oldu. Mudurnu Çok Programlı Lisesi'ndeki 250 öğrenci, her gün düzenli olarak kitap okuyor. Öğrenciler, okuduklarının özeteni çıkarıyor ve öğretmenlerine sunuyor. Öğrencilere destek amacıyla bir toplantı düzenleyen Kaymakam Ömer Duran, okuyan öğrencilere kaymakamlık olarak çeyrek altın hediye edebileceklerini söyledi. Bir süre önce yaptığı açıklamada, "Daire müdürleri ve çalışanlarına 10 günde en az 1 kitap okuyun" diyen Duran, öğrencilerin okuma gayretine duyarsız kalamayacaklarını ifade etti.

Mudurnu Belediye Başkanı Metin Soygür de, okumayı teşvik amacıyla belediye olarak öğrencilere çeyrek altın vermeyi planladıklarını ifade etti. Soygür, her gün bir kitap okuduğunu belirterek, "Okudukça ufkum açılıyor." dedi.

Lisenin müdür yarımcısı İzzet Oral, "Okuyorum, düşünüyorum, öğreniyorum" adında kitap okuma özeti formu düzenlediklerini belirterek, "Özet çıkartan öğrenciler arasında en başarılı olanları ödüllendirmek istiyoruz." dedi. Oral, ödül için ilçe kaymakamlığı, belediyesi, odalar ve diğer kurumlardan hediye beklediklerini aktardı. Dereceye giren öğrencilere, İlçe Kadastro Müdürlüğü, Kızılay Şubesi, Ziraat Bankası, Ziraat Odası, Ak Parti Teşkilatı ile Mudurnu Fotoğrafçılık'tan Aydın Özpelit çeyrek altın sözü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber