Kamu-Sen: Vakıflar yasası iade edilmeli

Haber Giriş : 22 Şubat 2008 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen Vakıflar Yasası ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazarak, yasanın iade edilmesini istedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen Vakıflar Yasası ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup göndererek, Vakıflar Yasası'nın iade edilmesi gerektiğini belirtti. Mektupta, Vakıflar Kanunu Tasarısı'nın TBMM'nin 20 Şubat'taki toplantısında oylanarak kabul edildiği ve yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiği anımsatılarak, TBMM tarafından kabul edilen Vakıflar Kanun'un 10. Cumhurbaşkanı tarafından veto edildiği dönemde ve sonrasında da kamuoyunda büyük tartışmalara neden olduğu belirtildi.

Vakıflar Kanun'unun Türkiye'nin birliği ve halkın esenliğine zarar verecek hükümler içermesi nedeniyle kanunu endişe ile karşıladıkları ifade edilen açıklamada, yasanın bu haliyle kabulüne karşı oldukları vurgulandı. Yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen Vakıflar Kanunu ile Türkiye'nin kuruluş belgesi olan Lozan Anlaşması hükümlerine aykırı düzenlemeler yapıldığın altı çizilen mektuba şöyle devam edildi:

?1935 tarihli ve 2762 sayılı Vakıflar Kanunu ile getirilen temel esaslar ile cemaat vakıflarına ilişkin verilen 1974 tarihli Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararı göz ardı edilmektedir. Toplumsal ihtiyaçlarımızdan kaynaklanmayan bu yasa ile Türkiye'nin üniter yapısı tehlikeye düşürüleceği gibi Türk milletinin tarih sayfasına gömdüğü oluşumlar tekrar gündeme getirilecektir. Bu taleplerin de ardı arkası kesilmeyecektir. Vakıflar Kanunu hakkında gerekli değerlendirmenin yüksek makamınızca yapılacağı inancındayım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber