Kapatılma kararı alınan bazı belediyeler meclis önünde eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Yerel Hizmet-Sen üyeleri ve bazı belediye başkanları, hükümetin adrese dayalı nüfus tespiti ile nüfusu 2 binin altına düşen 863 belde belediyesinin kapatılması yönündeki kararını protesto ederek Meclis önünde eylem yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen Kapısı önünde toplanan Türk Yerel Hizmet-Sen üyesi yaklaşık 100 kişi, hükümetin, nüfusu 2 binin altına düşen 863 belediyeyi kapatma kararına tepki gösterdi.

Belediyelerin kapıtılmasını istemeyen eylemciler adına bir açıklama yapan Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, belediye kuran belediye başkanı olarak anılmak ne kadar güzelse, kurulu belediyeyi kapatan belediye başkanı olarak anılmasının da o kadar zor bir durum olduğunu söyledi.

Bazı belde belediyelerinin kapatılacak olması ile ilgili kararı eleştiren Koyuncu, söz konusu bu uygulamanın hayata geçmesi ile ülke yönetim birimlerindeki kılcal damarlar kapatılarak çağdaş yaşamın tamamen sekteye ugratılacağını savundu.

İlhan Koyuncu, Avrupa ülkelerinin, vatandaşlarını daha etkin temsil etmeye fırsat sağlayacak yerel yönetim sistemleri oluşturmaya çalıştığını belirterek, İtalya'da 7 bin 300 kişiye, Fransa'da bin 700 kişiye bir belediye düşerken, Türkiye'de ise 21 bin 850 kişiye bir belediyenin düştüğünü söyledi. Yapılan basın açıklamasının ardından kapatılacak olan 863 belde belediyesinin kapatılmaması için bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber