Prof. Selçuk: Türkiye'de sanal bir yasak tartışılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yargıtay Onursal Başkanı Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Selçuk, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılması ile ilgili tartışmalar hakkında, "Türkiye sanal bir yasağı tartışıyor. Hukuken zaten böyle bir yasak söz konusu değildi" dedi.

Selçuk başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili tartışmaları gereksiz bulduğunu söyledi.

AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarının yanlış yorumlandığını anlatan Selçuk, "Anayasa Mahkemesi'nin daha önce almış olduğu kararda bir hüküm yoktur. Gerekçe vardır. Bu gerekçeye dayanarak özgürlüklerin kısıtlanması yönünde bir yasanın varlığı iddia edilemez. AİHM kararında ise böyle bir kanun yapılabilir de yapılamaz da denilmiştir. Yani ortada özgürlükleri kısıtlayacak herhangi bir kanun yoktur" diye konuştu.

Başörtüsü'nün üniversitelerde serbest bırakılması ile ilgili anayasa değişikliğinin referanduma götürülmemesi gerektiğini vurgulayan Selçuk, "Kişi hak ve özgürlükleri referandum konusu olamaz. Beni yaratan toplum mudur ki benim özgürlüklerim konusunda toplum bir karar versin" dedi.

Yapılan anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edileceğini düşünmediğini anlatan Selçuk, Anayasa Mahkemesi'nin konuyu ancak şekil ve usul yönünden inceleyebileceğini bu nedenle söz konusu değişikliği görüşmeyeceğini ifade etti.

Yapılan Anayasa değişikliğinin, laiklik ilkesi ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Selçuk, konunun özgürlüklerle alakalı olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber