Göğüs Estetiği Yöntemleri

Meme büyütme ameliyatı, göğüsleri istenilen ölçülerden ufak olan kadınların başvurmuş oldukları estetik ameliyatıdır. Meme büyütme operasyonları günümüzde kolaylıkla uygulanan ve neredeyse sıradanlaşan ameliyatlar arasındadır.

Kaynak : Advertorial
Haber Giriş : 15 Mayıs 2022 13:52, Son Güncelleme : 01 Haziran 2022 14:00
Göğüs Estetiği Yöntemleri

Genetik ya da çevresel etkiler göğüslerin estetik görünümünü kaybetmesine sebep olur. Göğüsler, doğum, emzirme, deforme ve yaşlanma gibi durumlardan dolayı şekil bozukluğuna uğrayabilmektedir. Bunun dışında genetik olarak fazla büyük ya da ufak olabilir. Bu durum kişinin psikolojik olarak olumsuz etkilenmesi, kendini beğenmemesi ve özgüven kayıplarına yol açar.

Bu sebeple kadınlar tarafından en fazla tercih edilen işlemlerin başında meme büyütme estetiği gelir.

Özellikle günümüzde altın standart olarak içi silikon jel protezler meme büyütme operasyonlarında kabul görür. Son zamanlarda popüler durumda olan yağ enjeksiyonları da uygun hastalara uygulanabilir bir yöntemdir fakat bu yöntemin etkisinin kalıcı olması ile meme büyütme operasyonu oturmuş standartta yöntem olarak karşımızdadır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme ameliyatı genellikle meme boyutlarından memnun olmayan kadınlarda memelerinin boyutlarını büyütmek için yapılmaktadır. Bunun dışında meme büyütme operasyonu farklı durumlara bağlı bir şekilde yapılır.

*Emzirme veya kilo verme sonrasında sarkan ve hacmini kaybeden memelerin toplanmasını desteklemek için meme büyütme ameliyatları yapılabilir.
*Göğüs duvarı anomalisi sebebiyle meme yapısı gelişmemiş kadınlara meme hacmi sağlamak için meme büyütme operasyonu yapılabilir.
*Bu duruma ek olarak cinsiyet değişikliğinde meme oluşturabilmek için de protezle büyütme ameliyatları yapılabilir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme ameliyatları için iki farklı yöntem bulunur.

* Silikon ya da İmplant ile meme büyütme

Ufak göğüsler için en etkili meme büyütme yöntemi silikon ameliyatıdır. Estetik operasyon ile vücudunuza uygun olan silikon protez şekli ve ebatları uzman cerrah ile birlikte belirlenip meme dokusunun alt kısmına yerleştirilir. Silikon ömrü ortalama olarak 10 yıl kadardır. Kullanılan silikon kalitesi ve operasyonunu gerçekleştiren doktorun yeteneği operasyonun başarısını, kalıcı ömrünü etkiler.

* Yağ Enjeksiyonu ile meme büyütme

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme yönteminde enjekte edilen yağ kişinin kendinden alınır.

Basen, kalça ya da göbek gibi yağ oranı yüksek noktalardan alınan yağ, memeye transfer edilir.

Kişinin yağ oranının transfer için uygun olması gerekir. Yağ enjeksiyonundan sonra zaman içinde enjekte edilen yağın bir miktarı eriyebilmektedir. Bu sebeple tekrarı olabilir. Yağ enjeksiyonu ile meme ebatları bir beden daha büyütülür. Daha fazla büyütme istenirse silikon protez tercih edilir.
Yağ enjeksiyonun meme protezi ile birlikte uygulanışı memeye doğal görünüş verdiğinden tercih edilir.

İmplant yerleştirilmesi ile gerçekleşen ameliyatta jel veya tuzlu su içeren protezler kullanımında yağ enjeksiyonuyla olan operasyonda kişinin yağ dokusu ile işlem gerçekleşir. Her iki yöntemde güvenli olup hastanın uygun olduğu duruma göre uzman hekimler tarafından yapılır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Estetik operasyonlarındaki gibi meme küçültme operasyonunda da başarılı neticeler elde edilebilir. Operasyonun sağlıklı şekilde sonuçlanması için kesinlikle bu uygulama uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Operasyon öncesi bazı tahliller ve tetkikler yapılmalıdır.
Sonra da herhangi bir sorun olmadığında kişi ameliyat için uygun durumdaysa operasyon hazırlığına başlanır.

Meme küçültme operasyonundan kısa bir zaman önce kesinlikle alkol ve sigaraya son verilmesi ve bir süreliğine kullanılmaması gerekir. Meme küçültme operasyonu öncesi ve sonrasında hastanın kullandığı ilaç veya kan sulandırıcı ilaçların kesinlikle bırakılması gerekir.

Meme Küçültme Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatından sonra dikkat edilmesi gerekli bazı durumlar vardır. Ameliyat sonrasında hastanın ağır egzersizlerden ve hareketlerden uzak durması gerekiyor.

Hasta mümkün olduğunca ağırlık kaldırmamalı ve en az 1 hafta dinlenerek istirahat edilmelidir.

Hasta operasyon sonrasında hekimin verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalı ve en az 3 hafta sporcu sütyeni takılmalıdır. Meme küçültme operasyonundan sonra denize veya havuza 2 hafta sonra girebilirsiniz. İzleri azaltan kremler ameliyattan 15 gün sonra kullanılmaya başlanır. Doktorun önerdiği iz azaltıcı kremler kullanılmalıdır. Krem günde 2 kez olmak şartıyla 6 ay boyunca kullanılır.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Ameliyatına karar verilen kişi meme dikleştirme operasyonu için uzman bir cerrah tarafından muayene edilmelidir. Doktor kontrolü ile tahliller ve incelemeler yapılacaktır. Herhangi bir sorun yoksa hastanın meme dikleştirme operasyonu için uygunluğu kabul edilir. Ameliyattan önce gerekli hazırlıklar bittikten sonra operasyona geçilir.

Hastaya ilk olarak anestezi yapılır ve sonrasında da önceden planlanan bu bölgeye meme başları alınır ve burada bulunan meme dokusuna şekil verilir. Ufak boyuttaki memeler için silikon protez yerleştirilir. Meme boyutu büyükse içindeki fazla doku çıkartılır.
Meme Dikleştirme Kimlere Olmalı?
Memelerin sarkması bazı kadınları rahatsız edebilir. Bu duruma sebebiyet veren bazı durumlar olabilir. Sarkmayı düzeltmek için genellikle meme dikleştirme operasyonuna başvurulur. Yaygın bir şekilde uygulanan işlem birçok kişi tarafından tercih edilir. Meme sarkmasına sebep olan durumlar genellikle şu şekildedir;

*Memelerin fazla büyük olması ve yer çekimi etkisi
*Yaşlanma ve sık aralıklarla kilo alıp verme de memelerde sarkmaya sebep olur.
*Doğum sonrasında emzirme sebebi ile sarkma oluşabilir.
*Yanlış sütyen kullanımı sarkmaya neden olabilir.
*Yaşa bağlı durumlardan dolayı derinin içinde olan süt bezelerinin boşalması nedeni ile de memelerde sarkma meydana gelebilir.

Bu sebeplerden dolayı memelerde sarkmalar oluşabilir. Bu sebeplerin göründüğü kadınlar istekleri doğrultusunda meme dikleştirme ameliyata alınarak memelerini eski formuna kavuşturabilir.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber