Rüşvetçi memurlar parayı akrabaları üzerinden aklamış

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Şubat 2008 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BOTAŞ'taki ihale çetesinin, rüşvet paralarını akrabaları aracılığıyla akladığı ortaya çıktı.

Çetenin rüşvet için "ayva" ve "kilo" şifrelerini kullandıkları da tespit edildi.Mavi Hat operasyonunda tutuklanan BOTAŞ eski Genel Müdür Vekili Rıza Çiftçi'nin rüşvet paralarını Niğde'de oturan yeğeni Murat K.'nin adına açtırdığı banka hesabında akladığı, Gölbaşı Balıkpınar köyünde aldığı villayı ise eniştesi Ziya Y.'nin üzerine yaptığı belirlendi. RTÜK uzmanı Seydi Çevik'in ise geçen yıl Çayyolu'nda 650 bin dolara satın aldığı 770 metrekarelik lüks villanın 200 bin dolarlık taksidini Atilla Doğan şirketinden gelen rüşvet parası ile ödediği ortaya çıktı.

'İNANÇ SÖZLEŞMESİ'

Çevik'in Dikmen Stüdyo Evler'deki dairesini de rüşvetle edindiği tespit edildi. İddianamede Stüdyo Evler'deki daire suç örgütü üyelerinin 'toplanma yeri' olarak geçti. Örgütün 'kasası' olan Ekber Topal'ın bürosundaki bilgisayarda Excel dosyası içinde de rüşvet kayıtları çıktı.Topal'ın muhasebecisi Hasan Ali S. ifadesinde Rıza Çiftçi, Seydi Çevik ve Ahmet Karademir'in hesabına 1 milyon dolarlık para girişi yaptığını söyledi.

Topal ve Çevik imzaladıkları belgenin 'inanç sözleşmesi' olduğunu iddia etti. İhale çetesinin müteahhitlerden aldıkları ya da alacakları rüşvet için "ayva" ve ìkilo" şifrelerini kullandıkları da tespit edildi. Soruşturmada Tuz Gölü ihalesi için kendilerine "Hazret Grubu" adını veren kişilerin de devreye girdiği gündeme geldi. Hazret Grubu üyelerinin kim olduğu tespit edilemedi.

Kamil ELİBOL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber