Sıcak havalarda sağlığa dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yurt genelinde hafta boyunca hava sıcaklıklarının artması beklenirken, vücut direnci bu değişkenliklere hemen adapte olamadığı için dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Uslu, karlı ve soğuk günlerin ardından sıcaklıkların ülke genelinde arttığı bir geçiş dönemine girildiğini söyledi.

Vücudun iklim şartlarındaki bu değişimlere günlük dalgalanmalarla hemen adapte olmasının mümkün olmadığını kaydeden Uslu, hava sıcaklıklarının değişkenlik göstermesinin vücut direncini olumsuz etkileyebileceğine dikkati çekti.

Uslu, "Bu dönemde özellikle viral enfeksiyonlara karşı hassasiyet ve yatkınlık söz konusu olabilir. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır" uyarısında bulundu.

Bahar ayları yaklaşırken alerjik rahatsızlıklarda da bir artış beklendiğini ifade eden Uslu, bilinen alerjik rahatsızlığı olup bu alerjisi mevsimsel özellik taşıyanların gerekli tedbirleri almaları gerektiğini bildirdi.

Halk arasında "saman nezlesi" denilen alerjik riniti olan hastaların, burun içindeki reaksiyonlar nedeniyle yaklaşan bahar aylarında sinüzit gibi rahatsızlıklara daha meyilli olduklarını ifade eden Uslu, alerjik rinitle birlikte astımı olanların da solunum sistemlerinde rahatsızlıklar yaşayabileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber