MEB, 2008'i Yahya Kemal Beyatlı'yı Anma Yılı ilan etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

SAYI:B.08.0.OGM.0.09.01.06/1300 01.02.2008

KONU:Yahya Kemal Beyatlı''yı Anma Yılı

GENELGE

2008/6

İLGİ:

Yahya Kemal BEYATLI kültür ve medeniyet miraslarını millî ve Avrupai bir sanat anlayışıyla birleştirerek bir duygu ve bilgi atmosferi oluşturmuş şair ve fikir adamıdır. Bu nedenle; onu vefatının 50. Yıldönümünde çeşitli faaliyetlerle anmak, çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak büyük önem taşımaktadır.

Yalnız kendi nesli üzerinde değil; kendinden sonraki nesiller üzerinde de kuvvetli bir tesir uyandıran ve geçmişi geleceğe taşıyan bu sanat ve fikir adamını çeşitli yönleriyle tanımak ve tanıtmak hepimizin görevidir.

Çağdaş Türk şiirinin kendini arayış döneminde, fikir adamlarının mensubu olduğu toplumun kültürel değerlerinin yaşatılması ve geliştirilmesindeki sorumluluklarının bilinciyle davranan ve bu anlamda yeni seçenekler sunan Yahya Kemal BEYATLI, çok sevdiği milletinin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır.

Bu çerçevede;

Özellikle ilköğretimde Türkçe; ortaöğretimde Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı derslerinde Yahya Kemal BEYATLI'nın Türk şiir, düşünce ve kültür hayatındaki önemini anlatan örnekler sunulacaktır.

Millî Eğitim Müdürlüklerinin koordinesinde, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında şiir yazma, şiir okuma ve makale türünden yarışmalar ile usta şairi anma günleri ve şiir dinletileri düzenlenerek, öğretim yılı boyunca planlanan etkinliklerde, dereceye giren öğrencilerin, şairin vefat yıldönümü olan 01 Kasım 2008 tarihinde mahallî imkânlarla törenler düzenlenerek, ödüllendirilmesi sağlanacaktır.

Ayrıca yine İl Millî Eğitim Müdürlüklerinin koordinesinde üniversitelerle işbirliği yapılarak, toplumun tüm katmanlarının da katılacağı, Yahya Kemal BEYATLI'yı akademik düzeyde değerlendirmek ve katılımcıları bilgilendirmek amaçlı etkinlikler düzenlenmesine özen gösterilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Doç.Dr. Hüseyin ÇELİK

Millî Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber