28 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Şubat 2008 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜAK TOPLANIYOR

-Üniversitelerarası Kurul toplanıyor. Kurul toplantısında anayasa düzenlemesiyle üniversiteye girişine izin verilen türban konusu ele alınacak. Kurul toplantısının ardından bir bildiri yayınlanması bekleniyor.

-YÖK Başkanı Prof. Dr. Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ÜAK toplantısına katılmayacak.

-Üniversitelerdeki türbana ilişkin farklı uygulamalar sürüyor.

-CHP GRUP BAŞKANVEKİLLERİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-CHP Grup Başkanvekilleri İzmir Milletvekili Kemal Anadol, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Milletvekilleri Hakkı Suha Okay, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın türban konusundaki açıklamalarına ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-KARA HAREKATI SÜRÜYOR

-TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına yönelik Perşembe günü akşam saatlerinde başlattığı sınırötesi kara operasyonu birinci haftasını dolduruyor. PKK'nın ağır kayıplar verdiği, doğal ve yapay barınak unsurlarının tamamen tahrip edildiği kara harekatı tüm hızıyla sürüyor.

-Genelkurmay Başkanlığı'nın, kara harekatının bugünkü bölümüne ilişkin de bilgilendirme yapması bekleniyor.

-ŞEHİT ASTSUBAY'IN CENAZE TÖRENİ

-Irak'ın kuzeyine yönelik kara harekatında şehit düşen şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hüseyin Doğan için Ankara'da cenaze töreni düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı şehit Doğan'ın cenaze töreni, devletin zirvesini bir araya getirecek.

-Şehit Doğan, Kocatepe Cami'nde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

(Saat:15.14)

-ABD SAVUNMA BAKANI GATES ANKARA'DA

-Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile Bakanlıkta görüşecek.(Saat:07.30)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Gönül ve Gates'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:10.10)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gates'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edilecek. (Saat:11.00)

-KÖŞK'TE OLAĞAN GÖRÜŞMELER

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:14.00/16.15)

-MECLİS GENEL KURULU TOPLANIYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının, gümrük kapıları dışında mektupla, elektronik ortamda veya yaşadıkları ülkelerde oy kullanabilmelerine olanak sağlayan tasarı görüşülecek. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-İçişleri Komisyonu'nda, Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun tasarısı ele alınacak. (Saat:10.30)

-Plan Bütçe Komisyonu'nda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek. (Saat:11.00)

-Tarım Komisyonu'nda, Tapu Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı görüşülecek. (Saat: 10.30)

-Türkçe'deki Bozulmayı Araştırma ve Önleme Komisyonu, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Akalın'ı dinleyecek. (Saat:10.30)

-SİVİL SAVUNMA TEŞKİLATI'NIN 49. YILDÖNÜMÜ

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sivil Savunma Teşkilatı'nın kuruluşunun 49. yıldönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törene katılacak. (Saat:14.00)

-BAKAN ÇAĞLAYAN AR-GE BİNALARININ AÇILIŞINDA

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Hacettepe Üniversitesi Teknokent'in Ar-Ge binalarının açılış törenine katılacak. (Saat:10.30)

-ULUSLARARASI IRAK FUARI İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Irak'ın Ankara Büyükelçisi Sabah Omran, 3. Irak Uluslararası Fuarı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30)

-DSP LİDERİ SEZER ESKİŞEHİR'DE

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara'da, BASK imza standını ziyaret edecek ve ardından Temelli beldesindeki mitinge katılacak. (Saat: 09.30/11.00)

-Sezer, Ankara'daki programının ardından Eskişehir'de Hasan Ali Yücel'i anma toplantısında konuşma yapacak. (Saat:13.30)

-TÜSİAD, ?KÜRESEL EKONOMİYE ENTEGRASYON SÜRECİNDE BÜYÜME? PROJESİNİN İLK RAPORUNU SUNACAK

-Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliğiyle hazırlanan ?Küresel Ekonomiye Entegrasyon Sürecinde Büyüme? projesinin ?Türkiye'nin Üretim ve Dış Ticaret Yapısında Dönüşüm: Küresel Makroekonomik Yönelimler ve Yansımalar? konulu ilk raporu sunulacak. (Saat: 09.30)

-SABANCI HOLDİNG YILLIK PAYLAŞIM TOPLANTISI

-Sabancı Holding Yıllık Paylaşım Toplantısı Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın katılımıyla yapılacak. (Saat: 10.30)

-DEİK, ESTONYA BAŞBAKANINI AĞIRLAYACAK

-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Estonya'nın bilgi-iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri ve sektörel işbirliği imkanlarının Türk sektör temsilcilerine tanıtılması amacıyla yapılacak toplantıya Estonya Başbakanı Andrus Ansip de katılacak. (Saat: 10.30)

-TURKCELL VE VODAFONE'DEN 2007'Yİ DEĞERLENDİRİYOR

-Turkcell ve Vodafone, düzenleyecekleri basın toplantılarında, 2007'yi değerlendirecek ve 2008 hedeflerini açıklayacak. (Saat:10.00/09.30)

-BOTAŞ RÜŞVETTE YENİ DÖNEM BAŞLATTI: KONTÖR, ÖĞRENCİ BURSU, PLAZMA, BUZDOLABI, TATİL VE SİGARA RÜŞVET OLDU

-Mavi Hat operasyonuna konu olan BOTAŞ'ta bazı ihale komisyonu üyelerinin şirketlerden para dışında da rüşvet aldığı belirlendi. Rüşvet olarak plazma, cep telefonu, kontör, buzdolabı, öğrenci bursu alındığı, tatil rüşvet talebini karşılamayan şirket yetkilisinin de üzerinin çizildiği ortaya çıktı.

-İZMİR SSK'DAKİ ?YOLSUZLUK? İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

-İzmir Sağlık İşleri Müdürlüğündeki yolsuzluk iddiaları Meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, söz konusu iddialarıyla ilgili yazılı soru önergesi verdi.

-OCAK'TA 2.8 MİLYAR YTL'LİK YATIRIM İÇİN TEŞVİK BELGESİ ALINDI

-Hazine Müsteşarlığı, Ocak'ta çeşitli sektörlere yönelik toplam 2.8 milyar YTL tutarındaki 162 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenledi. Yatırım tutarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47.4 artış gösterdi. Ocak'ta teşviğe bağlanan yatırımlarla yaklaşık 9 bin 145 kişilik istihdam yaratılacak.

-EŞLERİ AYIRAN YÖNETMELİK ?AİLE BÜTÜNLÜĞÜ? İÇİNMİŞ

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'nda bulunan ve "eşleri ayıran yönetmelik" olarak bilinen düzenlemeyi, ?Bu uygulama Anayasa ve yasalara aykırı olmamakla birlikte, bilakis aile bütünlükleri korumak amacıyla kurumu yararı, birey yararı ile birleştirilerek yer değiştirme işlemler gerçekleştirilmektedir? diyerek savundu.

-420 BİN ÖĞRETMEN ÖZÜRLÜ ÇOCUKLAR İÇİN EĞİTİLECEK

-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim okullarında görev yapan 420 bin yönetici ve öğretmeni özürlü çocuklar için eğitecek. Bakanlık, eğitimleri 2009 yılı Ekim ayı itibariyle tamamlayacak.

-SBS VE DPY-B BAŞVURUSUNDA SON GÜN YARIN

-Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin girebileceği Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (DPY-B) başvurular yarın mesai saati bitiminde sona erecek.

-TÜRKİYE TURİZM HİZMETİ İHRACINDA OECD İKİNCİSİ

-Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün ?Ülkelerinde Turizm 2008: Eğilimler ve Politikalar? raporu açıklandı.

-Rapora göre Türkiye turizmin rekorlar kırdığı 2005 yılı itibarıyla ?hizmet ihracında turizm gelirlerinin payı? açısından OECD ikincisi konumunda oldu, turizmin ekonomi içindeki payı açısından ise Türkiye orta sıralarda.

-OECD Raporunda, ?Devlet turizmin ?co-producer'ıdır, Türkiye'nin Turizm Stratejisi'nin yerine getirilmesi için doğru kurumsal düzenlemeler yaşamsaldır, bir ülkeye ya da destinasyona yatırımcıları çekmek, ekonomik, sosyal ve politik ortamın özel sektör yatırımına yardımcı olmasını gerektirir? gibi görüşler dile getirildi.

-YENİ YÖNETMELİKLE SHÇEK PERSONELİ ŞEHİR ŞEHİR GEZECEK

-Yayınlanan ?SHÇEK Genel Müdürlüğü Personeli Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmelik? ile sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumu personelinin dört hizmet bölgesine ayrılan illerde 2 ile 6 yıl arasında değişen sürelerde görev yapması koşulu getiriliyor. Personel arasında psikolog, çocuk gelişimcisi ve öğretmen de bulunuyor.

-ADT, 5 OYUNULA TURNEDE

-Ankara Devlet Tiyatrosu, (ADT) Mart ayında ?Şahane Düğün?, ?Bir Mahalle ki?, ?Köşebaşı?, ?Tek Kişilik Şehir?, ve ?Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi? adlı oyunlarıyla, 5 ilde toplam 22 kez temsil verecek. ADT'nin oyunlarını İstanbul, Gaziantep, Isparta, Antalya ve Adana ağırlayacak.

-BSO İSKANDİNAV MÜZİĞİNİ ANKARA'YA TAŞIYACAK

-Bilkent Senfoni Orkestrası, (BSO) 1 Mart Cumartesi Günü gerçekleştireceği konserde Norveç, Danimarka ve Finlandiya'nın ünlü bestecilerinin eserlerini seslendirecek.

-PİYANİST EMRE ŞEN'DEN ROMANTİK RESİTAL

-Genç kuşak piyanistlerin parlak isimlerinden Emre Şen, Barok dönemden başlayarak Romantik bestecilerin eserlerini seslendireceği bir resital verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber