Vekaletten attığı imzalar, Eski Bakanı yakacak

Haber Giriş : 01 Ekim 2004 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğru Yol Partisi Hükümeti döneminde Orman Bakanlığı görevini yürüten Nevzat Ercan hakkında, Tarım ve Köyişleri Bakanı İsmet Attilla'ya vekalet ettiği dönemde attığı imzalar nedeniyle soruşturma açıldı.

- Kamuoyunda 'Deli Dana' olarak bilinen BSE hastalığı riski taşıyan hayvanların ithalatına izin verdikleri gerekçesiyle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından haklarında soruşturma açılan Tarım eski Bakanları İHA'ya konuştu.

Doğru Yol Partisi Hükümeti döneminde Orman Bakanlığı görevini yürüten Nevzat Ercan hakkında, Tarım ve Köyişleri Bakanı İsmet Attilla'ya vekalet ettiği dönemde attığı imzalar nedeniyle soruşturma açıldı. Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Ercan, Deli Dana ithalatı gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma ile ilgili İHA muhabirinin sorularını cevaplandırdı. Ercan, söz konusu soruşturmayı ve iddiaları basından okuduğu haberlerle takip ettiğini belirterek, kendisine herhangi bir dosyanın ve bilginin gelmediğini söyledi. Kimin suçlu kimin suçsuz olduğu konusunda bir açıklama yapamayacağını, çünkü konuyla ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığını dile getiren Ercan, ''İnsan yaşamını, sağlığını ilgilendiren ciddi bir konuda suçlama ve iddia varsa bunun mutlaka devamı getirilmelidir. Ancak daha konuyu bilmeden açıklama yapmam mümkün değildir'' diye konuştu.

Zamanın Orman Bakanı Nevzat Ercan, Tarım ve Köyişleri Bakanı İsmet Atilla'nın görevini vekaleten yürüttüğü dönemde, halk sağlığı üzerinde risk oluşturabilecek uygulamaların gerçekleşmesine sebep olduğu iddia ediliyor. Ercan, hakkında hazırlanan ikinci raporda, attığı imza ile yasak tarihinden 14 gün sonra Fransa ve Hollanda'dan toplam 650 baş gebe düvenin İzmir Gümrüğü'nden girişine 'olur' imzası attığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmasına karar verildi. Ercan hakkında hazırlanan ilk raporda ise, hayvanların yasak tarihinden önce alındığı ve geri iade edilmesini sağlayacak hiçbir yasal dayanağın olmadığı, bakanın imzasından çok önce hayvanların alımlarının yapıldığı kaydediliyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber