Gökçek, 16.000 belediye kadrosunu azaltıyor

Haber Giriş : 01 Ekim 2004 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyede çalışan personel sayısını gün geçtikçe azalttıklarını ifade ederek, seçimde 16 bin 500 bin olan çalışan sayısını 10 bine kadar düşüreceklerini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan personel sayısını gün geçtikçe azalttıklarını ifade ederek, seçimden önce 16 bin 500 olan sayıyı 16 bine düşürdüklerini, hedeflerinin bu sayıyı 10 bine kadar düşürmek olduğunu söyledi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine alınan Akyurt ilçesi ve çevresindeki sanayicilerle Büyük Anadolu Oteli'nde biraraya geldi. Gökçek, Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) üyeleriyle bir süre görüştü.

Toplantının ardından açıklama yapan Gökçek, Akyurt bölgesinin sorunlarını konuştuklarını, bu sorunların en önemlilerinin de doğalgaz, su, kanalizasyon ve yol ihtiyacı olduğunu söyledi. Akyurt'un yasayla Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine dahil edildiğini anımsatan Gökçek, ''Bu sorunları çözmek boynumuzun borcu'' diye konuştu.

Melih Gökçek, 2005 yılı içerisinde mevcut sorunların tamamını çözmeyi hedeflediklerini ifade ederek, ''İnşallah bir yıl sonra Akyurt'ta sorunları çözülmüş bir sanayi bölgesi ortaya çıkacak'' dedi.

İşadamlarından yeni işçi istihdamı konusunda söz aldığını belirten Gökçek, bölgede istihdam oranının bir yıl sonra daha da artacağına inandığını söyledi. Gökçek, seçimden önce Ankara civarındaki ilçe ve beldelerde, sanayi ve ticareti destekleyerek göçü tersine çevirme sözü verdiklerini, toplantının da bunu hayata geçirmek için bir adım olduğunu kaydetti.

-''PERSONEL SAYISINI AZALTIYORUZ''-

Türkiye'de istihdamın büyük bir sorun olduğunu, belediyelerde istihdamın ise çözüm olmadığını belirten Gökçek, işe alınacak her işçinin belediyeye büyük yük getireceğini, önemli olanın yeni istihdam sahaları açmak olduğunu söyledi. Gökçek, ''Bin kişiyi işe almak yerine, 50 bin kişiye istihdam alanı sağlayabilirsiniz'' dedi.

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan personel sayısını gün geçtikçe azalttıklarını ifade ederek, seçimden önce 16 bin 500 olan çalışan sayısını 16 bine düşürdüklerini, hedeflerinin 10 bine kadar düşürmek olduğunu belirtti. Gökçek, 6 bin personelden sağlanacak tasarrufun yeni istihdam alanı sağlanmasında kullanılacağını sözlerine ekledi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber