DMO'nun kapatılan bölge müdürlüklerindeki personel ne olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun ?Devlet Malzeme Ofisine bağlı bazı bölge müdürlüklerinin kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin? Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesine cevap geldi.

Unakıtan, Devlet Malzeme Ofisine bağlı bazı bölge müdürlüklerine ve depolara ihtiyacın azaldığını belirterek, ofiste sıfır stokla çalışma anlayışını benimsediklerini ve elektronik ortamda satış uygulaması geliştirdiklerini açıkladı. Kapatılan Bölge Müdürlükleri'ndeki personelin durumunu soran Yazıcıoğlu'na, Unakıtan, ihtiyaç durumuna göre Genel Müdürlük, bölge müdürlükleri ve İstanbul Basım İşletme Müdürlüğü ile irtibat bürolarına atama yapacakları yanıtını verdi.

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, önergesinde şu soruları yöneltmişti:

1. Devlet Malzeme Ofisine bağlı Ankara, Afyonkarahisar, Isparta, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak bölge müdürlükleri kapanacak mıdır?

2. Kapanacaksa gerekçesi nedir?

3. Kapanacaksa, bu bölgelerdeki personelin durumu ne olacaktır?

Kemal Unakıtan'ın yanıtları:

1. Ofisin hukuki yapısının, amaç ve faaliyet konularının, teşkilat yapısı ile görev ve yetkilerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin olarak 4 Mayıs 2007 tarihli ve 26512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Ana Statüsü? gereğince, yeniden yapılanma çalışmaları devam etmektedir.

2. Ofiste, sıfır stokla çalışma anlayışının benimsenmesi ve katalogdan elektronik ortamda satış uygulamasının geliştirilmekte olması nedeniyle bölge müdürlüklerine ve depolara ihtiyaç azalmıştır.

3. Ofisin faaliyetlerine son verilen bölge müdürlüklerindeki personel, talepleri de dikkate alınarak ihtiyaç durumuna göre Genel Müdürlük, bölge müdürlükleri, İstanbul Basım İşletme Müdürlüğü ile irtibat bürolarına atanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber