Perinçek: Ergenekon soruşturmasıyla büyük bir suç işlenmektedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile hayatı boyunca hiç tanışmadığını iddia etti. Perinçek, Ergenekon Operasyonu çerçevesinde tutuklanan isimlere de sahip çıktı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek, partisinin Taksim'de bulunan genel merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Perinçek, isminin Ergenekon ile anılmasından dolayı rahatsızlık duyduğunu ileri sürdü. Ergenekon Operasyonunun uydurmalara dayandığını öne süren İşçi Partisi Genel Başkanı, bu soruşturmanın büyük bir suç olduğunu ileri sürdü. Perinçek, Ergenekon kapsamında tutuklanarak cezaevine konan Veli Küçük'ü de hiç tanımadığını iddia etti. İşçi Partisi Genel Başkanı, "Bu olaylar baştan aşağı yalandır. Ben Küçük'le ne karşılaştım ne de elini sıktım. Benim Paşayla yüz yüze gelmem dahi söz konusu değildir." dedi.

Ergenekon'da adının sürekli anılmasından dolayı rahatsızlık duyduğunu da belirten Doğu Perinçek, son günlerde basında çıkan 'Bilecik Toplantısı'nın da kendisiyle alakalı olmadığını öne sürdü. "Ergenekon'un temel kitabını Perinçek yazdı. Lobiler, kitabının yazılışına yardımcı oldu." şeklinde çıkan haberlerin uydurmadan ibaret olduğunu belirten Perinçek, kendi üslubunun taklit edilemez olduğunu iddia etti. Perinçek, Türkiye'de suçu takip edecek bir cumhuriyetin olmadığını da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber