Alemdaroğlu'nun ekibi de görevden alındı

Haber Giriş : 03 Ekim 2004 01:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı tarafından İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nden alınan Kemal Alemdaroğlu'nun ekibi de tasfiye edildi.

İstanbul Üniversitesi'nde, aralarında Alemdaroğlu'nun sağ kolu olarak bilinen Rektör Yardımcısı Nur Serter'in de bulunduğu 3 rektör yardımcısı görevden alındı.

Rektör Yardımcılığı görevine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Asiye Perek ile Edebiyat Fakültesi'nden Güler Çelgin atandı. Prof. Dr. Taylan Akkaya ve Prof. Dr. Saim Üstündağ, Nur Serter ile birlikte İstanbul Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı görevlerinde bulunuyorlardı.

NUR SERTER MAKAM ARACINDAN OLDU

Yeni rektör yardımcıları işbaşı yaparken, Nur Serter'e rektörlük tarafından tahsis edilen 100 milyar değerindeki Audi marka makam aracı da geri alındı. Yaklaşık 7 yıldır escortlarla gezen Nur Serter'in, bir süre önce yenilenen makam aracının hemen alınmasına tepkili olduğu öğrenildi. Serter'in, yakın çevresine, ?Üniversite gericilerin eline geçti? diye dert yakındığı ileri sürüldü. Nur Serter'in İktisat Fakültesi'ndeki görevine dönmesi beklenirken, burada da henüz işbaşı yapmadı.

SEKRETERLER DEĞİŞTİRİLDİ

Öte yandan; İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nde, Alemdaroğlu ve yardımcılarının görevden alınmasının ardından sekreterler dahi değiştirildi. Göreve henüz başlayan Prof. Dr. Asiye Perek ve Prof. Dr. Güler Çelgin'e eski rektör yardımcılarının sekreterleri değil, kurum içinden başka sekreterler tahsis edildi. Sekreter değişikliğinin güvenlik amacıyla istendiği öğrenildi.

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber