Dershanede kayıt iptaline kurşun tehdidi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Mart 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTİHBARAT SERVİSİ / İSTANBUL

Kadıköy'de bulunan Detay Dershanesi'nde yaşanan 'öğrenci kaydı iptali' istemi, öldürme tehdidine varan tartışmalar üzerine karakolda bitti. Savcılık tarafından el konulan olay şöyle gelişti: Dersaneye kayıt yaptıran Elif Demirci'nin rahatsızlanması üzerine ailesi, kaydını sildirmek ve ders ücreti taksitleri karşılığı verilen senetleri geri almak için telefonla başvuruda bulundu. Dersanenin silme işlemini yapmaması üzerine kuruma giden öğrencinin dayısı gazeteci-yazar Hasanali Yıldırım, 'Kayıt silmek bizi mali olarak zora sokuyor. Doktor raporu istiyoruz' denilmesi üzerine dersane yöneticileriyle görüşmek istedi. Bunun üzerine devreye giren dersanenin kurucu ortağı Hakan Aksoy'la tartışan Yıldırım, polis çağırarak tutanak tutturdu ve savcılığa başvurdu.

'KAFANI KURŞUNLA DOLDURURUM'

Yıldırım, 'Dersane yetkilileri, derslerin programlarının muhasebe ile beraber çalıştığını, eş zamanlı ayarlama yapacaklarını söyleyerek, beni bir ay içinde 3 kez geri çevirdiler. Başvurduğum aydan itibaren ödemelerimi durdurmaları gerekirken bütün senetleri ödetmeye çalıştılar. Oyalamaya itiraz edince de dershane sahibi olduğunu söyleyen Hakan Aksoy tarafından ölümle tehdit edildim. 'Senin kafanı kurşunla doldururum, biz ne diyorsak öyle olacak' dedikten sonra ağza alınmayacak küfürler etti' diye konuştu.

Hakan Aksoy ise 'Yanlış anlama olmuş. Ben kimseyi tehdit etmedim' derken, Yıldırım'ın 'çok sert ifadeler kullanarak kendilerini tahrik ettiğini' öne sürdü. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili inceleme başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber