Çankaya'da bürokratların kulaklarını çınlatan muhabbet

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 11 Mart 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Aytaç Durak Gül'e bürokrasiden yakındı.

Aytaç Durak'ın, 'bakana bakan', 'Ankara'ya bakan' ve 'yumurtayı kıran' bürokrat tanımı, Gül'ü güldürdü

NAZİF İFLAZOĞLU

ANKARA - Çankaya Köşkü, dün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki 'bürokrasi muhabbeti'yle şenlendi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Durak, başkanlığını yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği'nin yöneticileriyle birlikte dün Gül'e nezaket ziyareti için Çankaya Köşkü'ne çıktı. Durak, belediyelerin yaşadığı sorunların bir bölümünü bürokrasiye dayandırdı. Durak, sorunların nedenleri arasında gördüğü bürokraside görev yapan bürokratları da üçe ayırdı.

Bakanlara bakanlar: Durak'a göre, bürokraside ilk kategoride üst düzeydeki yöneticiler var. Müsteşarlar ve genel müdürler olarak sayılan bu grup taşranın işleriyle pek ilgilenmiyor. Bu grup yönlerini bakanlara doğru dönerek, sürekli bakanlara bakıyor; onları görüyor.

Gözü Ankara'da olanlar: İkinci kategori valiler ve kaymakamlardan oluşuyor. Bu grup taşranın işleriyle ilgilenir gibi görünse de yüzleri, gözleri ve kulakları hep Ankara'ya dönük.

Yumurtayı kıranlar: Durak'ın son kategorisinde ise belediye başkanları bulunuyor. Bu grup beş yıllığına seçiliyor ve sıkıntıyı bu kesim yaşıyor. Durak, Cumhurbaşkanı Gül'e son kategoriyi örnekle anlattı:

"Bir süre önce Adana'nın bir dağ köyüne gittim. Köylülerden biri 'Başkanım başarınızın sırrı nedir?' diye sordu. 'Bir yumurta getirin' dedim. Yumurtayı masada dik durdurmalarını istedim. Hepsi denedi; ancak hiçbiri dik durduramadı. Bir ara başlarını başka yöne çevirip elimle yumurtayı masaya vurdum. Döndüklerinde yumurta masada dik duruyordu. Birisi, 'Ama bu yumurta kırılmış' dedi. Kamuda da bazı işlerde yumurtanın ucu kırılıyor. İş yaparken engellerle karşılaşıyoruz. Ancak bazı kanunsuzluklar da olabiliyor."

Durak'ın bürokrat tiplemelerinin Cumhurbaşkanı Gül'ü güldürdüğü öğrenildi. Gülerek, "Doğru diyorsunuz Aytaç bey" dediği belirtilen Gül'ün, sorunların aşılması yolunda Türkiye Belediyeler Birliği'nin güçlendirilmesi gerektiğini söylediği de belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber