Sağlık okulu mezunları altın değerinde

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Mart 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ve beraberindekileri makamında kabul eden Akdağ, burada yaptığı açıklamada, 58, 59 ve 60. dönem AK Parti hükümetlerinin sağlıkta çok ciddi mesafeler aldıklarını, vatandaşların da bu gelişmelere iyi puan verdiğini söyledi.

Akdağ, geçen yıl bir vatandaşın sağlık sisteminden 5 defa yararlandığını, sağlık kuruluşlarına toplam 400 milyon başvuru olduğunu bildirdi.

Bu talebin, sağlık çalışanlarının üstün performansları, sağlıkta dönüşümü içselleştirmeleri sayesinde karşılandığına işaret eden Akdağ, şöyle konuştu:

''Sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi, çalıştıkları ortamlardaki şartların iyileştirilmesi, kazançlarının iyileştirilmesi halkımıza olumlu sağlık hizmeti olarak dönüyor. 2007 yılında 9 milyar YTL'nin üzerinde bir rakam Sağlık Bakanlığının döner sermayesine girmiş. Buradan 3,5 milyar YTL'ye yakın bir rakam sağlık çalışanlarına aktarılmış. Sağlık çalışanları bugün sağlıkta dönüşüm programında, bir anlamda ürettiği katma değerin ortağı durumundadır. Kendi emeklerinin karşılığını almaktadırlar. Önümüzdeki yıllarda sağlık çalışanlarının olanaklarını iyileştirmeye devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarına ne yapsak azdır. Onların emeği çok kıymetlidir.''

''SAĞLIK OKULU MEZUNU OLMAK ALTIN BİLEZİK OLDU''

Recep Akdağ, önceki iktidarlar döneminde kamuda istihdam edilen sağlık çalışanı sayısının 39 bin olduğunu, oysa bu rakamın kendi iktidarları döneminde 100 binin üzerine çıktığını kaydetti.

Sağlık meslek okulu veya yüksekokulu mezunu olanların işsizlik sorunu olmadığını belirten Akdağ, ''Sağlıkla ilgili bir okuldan mezun olmak bugün altın bilezikle eşdeğer hale gelmiştir. Bu da sağlıkta dönüşüm programının bir sonucudur'' dedi.

Daha sonra, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, doktorların tam gün çalışmalarına ilişkin yasa tasarısıyla ilgili bir soru üzerine, tasarının sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde, halk için hazırlandığını vurguladı.

Yarım gün çalışma sisteminin geçmişte, kamu hastanelerine giden hastaların yeterince hizmet alamadıkları için zorunlu olarak doktorların özel muayenehanelerine gitmelerine neden olduğunu anımsattı. Akdağ, bugün bunu istemediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Hükümet olarak sağlık hizmetini mükemmel şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz. Vatandaşın sağlığa erişimini kolaylaştırmayı hedef edindik. Zamanı gelince tam zamanlı çalışmaya geçmek zorundayız. Meslektaşlarımızın emeklerinin karşılığını Türkiye şartlarında almaları için de bugüne kadar elimizden geleni yaptık. Tasarıyla birlikte yine iyileştirmeler yapacağız. Bugün doktor muayenehanesine gitmek için aylık gelirinden rahatça para ayıracak vatandaşımız çok çok azdır. Zengin olan vatandaşlarımız yok değildir ama sosyal devletin gereği olarak devletimiz sağlık giderlerini karşılıyor. O zaman niye işçi, memur, esnaf cebinden para harcasın? Bu sistemi elbette değiştirmemiz, ortadan kaldırmamamız lazım.

Muayenehane çalıştırmak, kamudan ayrı çalışmak isteyen meslektaşlarımıza bu kanun engel olmayacak. Eğer kamuda çalışmak istiyorsa kamuda, dışarıda çalışmak istiyorsa dışarıda çalışacak. Muayenehane-kamu ilişkisini ortadan kaldırmanın gereğine bütün vatandaşlarımız inanıyor. İsteyen meslektaşlarımız muayenehanecilik yapmaya devam edebilir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber